Moterys vėl užsipuolė JAV prezidentą: kaltina rasizmu

JAV prezidentas Donaldas Trumpas dėl paskelbtų įrašų socialiniame tinkle „Twitter“ vėl pateko į nemalonią padėtį. Amerikos lyderis buvo apkaltintas rasizmu ir net pavadintas blogiausiu šalies vadu.

Demokratų partijos narės kritikavo D.Trumpą ir net ragino surengti apkaltą.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Demokratų partijos narės kritikavo D.Trumpą ir net ragino surengti apkaltą.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 16, 2019, 9:56 AM

Dviprasmiški, agresyvūs 73-ejų D.Trumpo įrašai jo „Twitter“ paskyroje – jokia naujiena. Amerikos lyderis socialinius tinklus dažnai naudoja siekdamas išsakyti savo nuomonę, ir neretai ji nebūna diplomatiška.

Šį kartą jo kritikos taikiniu tapo kelios Kongreso narės iš Demokratų partijos.

Socialiniame tinkle „Twitter“ D.Trumpas kreipėsi į „progresyvias demokratų Kongreso nares“ ir tvirtino, kad jos kilusios iš šalių, kurių vyriausybės yra „visiška katastrofa“. Todėl jis pasiūlė politikėms sugrįžti iš ten, iš kur yra atvykusios.

„Kaip įdomu matyti, kad progresyvios demokratės Kongreso atstovės, kilusios iš valstybių, kurių vadovai yra visiška katastrofa, blogiausi, labiausiai korumpuoti ir nepajėgūs, neturintys galios jokiame pasaulio kampelyje, šiuo metu garsiai ir nuožmiai aiškina JAV žmonėms – geriausiai ir galingiausiai tautai planetoje, kaip JAV turėtų būti valdoma.

Kodėl joms negrįžus į savo šalis ir nesutvarkius visiškai sugedusių, nusikaltimų apimtų kraštų, iš kurių jos kilusios? Tada jos galės sugrįžti čia ir parodyti, kaip tai daroma“, – socialinio tinklo paskyroje rašė Amerikos lyderis.

Nors JAV prezidentas neįvardijo konkrečiai, į kurias politikes kreipėsi, niekas neabejoja, kad jo žodžiai buvo skirti keturioms liberalių pažiūrų Kongreso narėms: Alexandriai Ocasio-Cortez, Rashidai Tlaib, Ayannai Pressley ir Ilhanai Omar.

Tiesa, tik pastaroji gimė ne Amerikoje, o Somalyje ir į JAV atvyko dar būdama vaikas.

Kitos trys politikės yra gimusius ir užaugusios JAV.

Demokratės neprivertė Amerikos lyderio ilgai laukti atsakymo. R.Tlaib pareiškė, kad po tokių kalbų JAV prezidentui turėtų būti surengta apkalta.

„Šalis, iš kurios aš atvykau, ir šalis, kuriai visi davėme priesaiką, yra Jungtinės Valstijos“, – teigė R.Tlaib.

I.Omar irgi negailėjo kritikos D.Trumpui ir pavadino jį „blogiausiu, labiausiai korumpuotu ir netinkamu prezidentu, kokį kada nors matė Amerikos žmonės“.

„Štai taip atrodo rasizmas“, – JAV lyderio žodžius įvertino A.Pressley.

JAV prezidento posto kitąmet sieksiantis demokratas Bernie Sandersas taip pat sureagavo į D.Trumpo pareiškimus.

„Kai kalbu apie rasizmą, tai yra tikrasis jo pavyzdys“, – pareiškė kritikos JAV prezidentui dažnai negailintis B.Sandersas.

Tačiau, panašu, D.Trumpo tokie vertinimai neišgąsdino. Atvirkščiai – jis užsipuolė demokratus, esą jie gina „žmones, kurie blogai kalbėjo apie Ameriką“.

Šis incidentas sukėlė nemažą audrą Amerikos visuomenėje ir paskatino dar kartą įvertinti šalies prezidento pažiūrį į rasinę įvairovę bei imigraciją.

Parengta pagal „The Guardian“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.