Detektyvas Lenkijoje: tėvas negyvas, vaiko kūnas rastas po 10 dienų

Lenkija sulaikiusi kvapą stebėjo 5-mečio berniuko paieškas. Jis buvo dingęs 10 dienų. Deja, galiausiai buvo aptiktas vaiko kūnas. Berniuko tėvas rastas negyvas daugiau nei prieš savaitę.

Lenkijos pareigūnai nepraranda vilties surasti berniuką.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Lenkijos pareigūnai nepraranda vilties surasti berniuką.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Lenkijos pareigūnai nepraranda vilties surasti berniuką.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Lenkijos pareigūnai nepraranda vilties surasti berniuką.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Lenkijos pareigūnai nepraranda vilties surasti berniuką.<br>Zumapress/Scanpix nuotr.
Lenkijos pareigūnai nepraranda vilties surasti berniuką.<br>Zumapress/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 21, 2019, 2:57 PM

Didžiulės policijos pajėgos šukavo Mazovijos Grodzisko apylinkes ieškodamos 10 dienų dingusio 5 m. Dawido Žukowskio. Jis įsėdo su savo tėvu Pawelu Žukowskiu į automobilį Mazovijos Grodzisko mieste ir turėjo vykti į Varšuvą, kur gyvena berniuko motina. Tačiau praėjus 10 dienų vaikas rastas negyvas. 

Varšuvos šeima taip ir nepasiekė. Policijos pareigūnai vėliau rado šalikelėje paliktą automobilį, o kitoje vietoje – D.Žukowskio tėvo kūną. Policijos teigimu, jis nusižudė.

Kas atsitiko berniukui - neaišku. Jon kūnas aptiktas šeštadienį, tačiau įvykio aplinkybės neaiškios. 

Lenkijos visuomenė, stebėdama šią paieškos operacija, tikėjosi geriausio, tačiau ekspertai dar šios savaitės viduryje manė, kad aptikti berniuką gyvą viltis vis labiau blėsta.

„Dawido paieškos tęsiamos. Dar neturime tyrimo išvadų“, – savaitės viduryje kalbėjo Varšuvos policijos atstovas Sylwestras Marczakas.

Jis taip pat paneigė, kad šeimos automobilyje, kuriuo Dawidas ir jo tėvas vyko į Varšuvą, aptikta berniuko šlapimo ir kraujo pėdsakų. Tai anksčiau buvo paviešinusi žiniasklaida.

Pareigūnas pranešė, kad kol kas neištirti ir žuvusio tėvo drabužiai, tad sužinoti daugiau, kas įvyko lemtingąjį vakarą, dar nepavyko. Policija tik padidino teritoriją, kurioje vykdoma berniuko paieška.

„Mes tikriname šimtus gaunamų pranešimų. Su informacija dirba maždaug šimtas policijos pareigūnų, kriminalistai, tyrėjai, žmonės laboratorijoje“, – tuomet pasakojo S.Marczakas.

Tuo metu kriminalistikos ekspertė Ewa Gruza teigė, kad dabar svarbu surinkti detalią informaciją apie D.Žukowskio šeimą. Esą būtent tai gali tapti raktu, padėsiančiu išnagrinėti bylą.

„Šiuo metu labiausiai tikėtinas blogiausias scenarijus“, – prieš kelias dienas kalbėjo ekspertė.

„Berniuko paieškos – tik vienas tyrimo elementų. Reikia surinkti daugiau informacijos apie Dawido šeimą, aplinką, galimus konfliktus joje“, – tuomet kalbėjo E.Gruza.

Žinoma tai, kad berniuko tėvai negyveno kartu, nors oficialiai nebuvo išsiskyrę. Nusižudęs vyras neturėjo problemų dėl alkoholio, nėra įrašų ir apie kokius nors jo psichikos sveikatos sutrikimus.

Tiesa, vyras galimai turėjo skolų, nors dirbo gerai apmokamą darbą, tačiau pareigūnai kol kas šios informacijos nepatvirtino.

Tuo metu W.Gruza įsitikinusi, kad D.Žukowskio tėvo veiksmų motyvai greičiausiai slypi šeimoje. Jis taip pat mano, kad vyras veikė spontaniškai, savo veiksmų nebuvo suplanavęs iš anksto. „Kai planuojamas žmogaus pagrobimas, kruopščiai sudėliojamas pabėgimo maršrutas. Šiuo atveju jo nebuvo. Matome, kad kelionė buvo chaotiška, todėl galima spręsti, kad sprendimas įvykdyti nusikaltimą buvo priimtas spontaniškai“, – teigė ekspertė.

Lenkijos žiniasklaidoje pasirodė informacijos ir apie tai, kad P.Žukowskio veiksmai gali būti susiję su noru atkeršyti žmonai už tai, kad ji išsikraustė gyventi į kitą miestą.

Teigiama, esą lemtingąjį vakarą jis jai nusiuntė žinutę, kurioje buvo parašyta, jog moteris daugiau niekada nepamatys savo sūnaus.

Parengta pagal „TVN24“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.