Kabulas ragina Vašingtoną pasiaiškinti dėl D. Trumpo žodžių apie karą Afganistane

Kabulas reikalauja Vašingtono pasiaiškinimų dėl JAV prezidento Donaldo Trumpo pareiškimų apie karą Afganistane, padarytų po susitikimo su Pakistano premjeru Imranu Khanu, antradienį paskelbė afganų prezidentūra.

  Kabulas reikalauja Vašingtono pasiaiškinimų dėl JAV prezidento Donaldo Trumpo pareiškimų apie karą Afganistane.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
  Kabulas reikalauja Vašingtono pasiaiškinimų dėl JAV prezidento Donaldo Trumpo pareiškimų apie karą Afganistane.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 23, 2019, 1:04 PM

Afganistanas yra viena seniausių pasaulio šalių, per savo istoriją išgyvenusi daugelį krizių. Afganų tauta neleidžia ir neleis kuriai nors užsienio valstybei spręsti jos likimą“, – rašoma paskelbtame pareiškime.

Jame pažymima, kad „Afganistano partnerystė... su JAV yra pagrįsta abipuse nauda ir tarpusavio pagarba“.

„Siekdami taikos, palaikome bendradarbiavimą su JAV, bet mūsų šalies likimas negali būti nuspręstas per užsienio valstybių vadovų susitikimus nedalyvaujant afganų tautai“, – pabrėžė prezidentūra.

Pasak Afganistano žiniasklaidos, Kabulo nepasitenkinimą nulėmė D. Trumpo išvakarėse padarytas pareiškimas, kad JAV galėtų greitai padėti tašką Afganistano kare, nors toks scenarijus nuvestų iki milijonų žmonių žūties.

„Galėčiau laimėti šį karą per savaitę“, – per susitikimą su Pakistano premjeru I. Khanu Baltuosiuose rūmuose kalbėjo amerikiečių lyderis.

„Afganistanas būtų nušluotas nuo žemės paviršiaus per 10 dienų“, – pridūrė jis.

Vis tik D. Trumpas pabrėžė, kad nenorėtų to daryti, nes toks karas pareikalautų daugybės gyvybių.

„Nenoriu žudyti 10 mln. žmonių“, – pareiškė JAV prezidentas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.