Per atostogas mirusios mergaitės drama: „Kai ją radome, atrodė, kad ji tiesiog miegojo“

Malaizijos tyrėjai pateikė išvadas dėl džiunglėse per atostogas dingusios 15-metės Noros Quoirin mirties. Pasak jų, ji nebuvo užpulta ar išžaginta, mirė nuo alkio ir streso pasiklydusi tropinėje tankmėje.

Gelbėtojai ieškojo mergaitės su šunimis, džiunglėse už ją meldėsi ir šamanai.<br>„PA Wire“/„Scanpix“ nuotr.
Gelbėtojai ieškojo mergaitės su šunimis, džiunglėse už ją meldėsi ir šamanai.<br>„PA Wire“/„Scanpix“ nuotr.
15-metė N.Quoirin mirė džiunglėse<br>„ZumaPress“/„Scanpix“ nuotr.
15-metė N.Quoirin mirė džiunglėse<br>„ZumaPress“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 16, 2019, 10:11 AM, atnaujinta Aug 16, 2019, 10:46 AM

Paslaptingai iš kurorto dingusios airių ir prancūzų kilmės paauglės Noros ieškojo ne tiktai policijos pareigūnai – vilties netekusiems tėvams į pagalbą skubėjo net vietos šamanai, kurie bandė mintimis ir maldomis susisiekti su mergaite.

Tačiau nei maldos, nei nuoširdžios pareigūnų pastangos nedovanojo šiai istorijai laimingos pabaigos: su tėvais atostogų į Malaiziją atvykusi raidos sutrikimų turinti paauglė rasta negyva.

Mirties priežastimi netiki

„Ji mirė nuo vidinio kraujavimo, kurį sukėlė badavimas ir ekstremalus stresas, – tokią išvadą vakar pateikė tyrėjai, atlikę skrodimą. – Ant kūno neaptikta jokių smurto žymių.“

Negeri Sembilano valstijos policijos pajėgų vadas Mohamadas Matas Yusopas teigė, kad mergaitė mirė likus dviem ar trims dienoms iki randant jos kūną.

N.Quoirin tėvai – jos tėvas yra Prancūzijos pilietis, o motina iš Airijos – buvo įsitikinę, kad mergaitė pagrobta. Jie aiškino, kad mokymosi ir bendravimo sutrikimų turinti paauglė niekada anksčiau nėra pabėgusi ar nusprendusi atsiskirti nuo šeimos.

Ji iš kurorto viešbučio miegamojo pradingo rugpjūčio 4-ąją, o jos nuogas kūnas greta nedidelio upelio buvo surastas rugpjūčio 13 dieną 2,5 km nuo vietos, kurioje ji buvo apsistojusi su tėvais. Paauglės lavoną pastebėjo žygeiviai.

Prancūzijos teisėsauga rugpjūčio 14 dieną nusprendė, kad vykdys nepriklausomą kriminalinį tyrimą dėl galimo mergaitės pagrobimo.

Pradingo vidury nakties

10 dienų trukusioje paieškos operacijoje dalyvavo apie 350 žmonių. Į ją buvo įsitraukę ir vietos gyventojai, kurie geriau pažįsta džiungles, ir net viešbučio, kuriame buvo apsistojusi šeima, darbuotojai.

Nora buvo basa ir vilkėjo tik apatiniais drabužiais, kai tėvams užmigus dingo iš savo kambario. Jos kambaryje buvo rastas atviras langas, bet jokių grumtynių ženklų nepastebėta.

Po 10 dienų jos kūnas buvo aptiktas be jokių drabužių, o pastarųjų iki šiol nepavyko aptikti.

„Nora gimė su holoprozencefalija, tai reiškia, kad jos smegenys buvo mažesnės, – spaudos konferencijoje kalbėjo paauglės šeima. – Visą savo gyvenimą ji daug laiko turėjo praleisti ligoninėse. Kai ji gimė, reikėjo operacijų, kad ji galėtų kvėpuoti savarankiškai.

Specialistai nuolat stebėjo jos augimą, fizinius įgūdžius, stiprumą, sugebėjimą judėti, sekė jos protinius sugebėjimus. Norai reikėjo specialaus mokytojo ir dabar ji ėjo į mokyklą, kuri skirta bendravimo ir mokymosi sunkumų turintiems vaikams. Ji niekada niekur nėjo viena.“

Rūpinosi visas pasaulis

„Norime padėkoti visiems žmonėms, kurie ieškojo Noros ir stengėsi ją rasti. Ji palietė visų pasaulio žmonių širdis. Mūsų visiems draugams ir šeimai, likusiai namuose, norėtume pasakyti, kad esame nepaprastai dėkingi už visą jūsų meilę“, – buvo rašoma velionės šeimos išplatintame pranešime, kai buvo surastas mergaitės kūnas.

Skrodime dalyvavo ir tyrėjai iš Prancūzijos bei Airijos. Dabar tėvai mergaitės kūną galės pargabenti namo į Londoną, kur visa šeima gyveno.

Prislėgti buvo ir paauglės ieškoję žmonės. Vienas jų, paieškų grupės narys Seanas Yeapas, teigė, kad kai išvydo N.Quoirin kūną, gulintį prie upelio, atrodė, kad mergaitė tiesiog miega – jos galva buvo padėta ant delnų.

„Bet visi žinojome, kad ji mirė. Buvo labai liūdna. Dvi moterys iš paieškų grupės atsisakė eiti artyn, ėmė verkti, – pasakojo S.Yeapas. – Ji tikriausiai slėpėsi kažkur kitur, o buvo atėjusi prie upelio atsigerti. Taip pat gali būti, kad ji kurį laiką ėjo upelio vaga, nes niekur aplinkui nerasta jos pėdsakų.“

Parengta pagal BBC, „Deutsche Welle“, „Daily Mail“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.