Baltieji rūmai kaltina Kiniją naudojant „bauginimo taktiką“ Pietų Kinijos jūroje

Baltieji rūmai antradienį apkaltino Kiniją naudojant „bauginimo taktiką“ Pietų Kinijos jūroje ir pareiškė, kad nenusileis Pekinui šiame ginče.

JAV nacionalinio saugumo patarėjas Johnas Boltonas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
JAV nacionalinio saugumo patarėjas Johnas Boltonas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 20, 2019, 10:13 PM

„Pastaruoju metu didėjančios Kinijos pastangos įbauginti kitus nesinaudoti ištekliais Pietų Kinijos jūroje kelia nerimą“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė JAV nacionalinio saugumo patarėjas Johnas Boltonas.

„Jungtinės Valstijos tvirtai palaiko besipriešinančius prievartai ir bauginimo taktikai, keliančioms grėsmę taikai ir saugumui regione“, – nurodė prezidento Donaldo Trumpo patarėjas.

Kinija kaltinama karinių laivų dislokavimu, natūralių ir dirbtinių salų bei rifų militarizavimu ir žvejybos laivų apginklavimu išteklių turtingoje jūroje, į kurią pretenzijas taip pat reiškia Vietnamas, Filipinai, Malaizija ir Brunėjus.

Vašingtonas ne kartą kritikavo Kinijos pastangas užsitikrinti dominavimą ginčijamuose vandenyse, o šis J.Boltono komentaras pasirodė Vašingtonui ir Pekinui įsivėlus į nuostolingą prekybos karą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.