Šiaurės Korėja paleido į jūrą dvi mažo nuotolio balistines raketas

Šiaurės Korėja šeštadienį paleido dvi mažo nuotolio balistines raketas, kiek anksčiau pažadėjusi išlikti didžiausia „grėsme“ Jungtinėms Valstijoms ir pavadinus šios šalies diplomatijos vadovą Mike'ą Pompeo „nuodingu augalu“.

Šiaurės Korėja šeštadienį paleido dvi mažo nuotolio balistines raketas, kiek anksčiau pažadėjusi išlikti didžiausia „grėsme“ Jungtinėms Valstijoms ir pavadinus šios šalies diplomatijos vadovą Mike'ą Pompeo „nuodingu augalu“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Šiaurės Korėja šeštadienį paleido dvi mažo nuotolio balistines raketas, kiek anksčiau pažadėjusi išlikti didžiausia „grėsme“ Jungtinėms Valstijoms ir pavadinus šios šalies diplomatijos vadovą Mike'ą Pompeo „nuodingu augalu“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 24, 2019, 10:14 AM

Pastarosiomis savaitėmis Pchenjanas įvykdė ištisą virtinę mažo nuotolio raketų bandymų, protestuodamas prieš JAV ir Pietų Korėjos bendras karines pratybas, kurias Šiaurės Korėja laiko įsiveržimo repeticija. Vėliausios pratybos baigėsi antradienį.

„Kariuomenė aptiko du neatpažintus sviedinius, tikriausiai mažo nuotolio balistines raketas“, – po vėliausio paleidimo šeštadienį informavo Pietų Korėjos ginkluotųjų pajėgų Jungtinis štabų vadų komitetas.

Raketos nuskriejo apie 380 km ir buvo pakilusios į 97 km aukštį ir buvo pasiekusios 6,5 macho greitį. Galiausiai jos nukrito Japonijos jūroje, nurodė kariškiai.

„Mūsų kariuomenė stebi judėjimą Šiaurėje dėl galimų papildomų paleidimų ir laikosi tvirtos parengties“, – sakoma pranešime.

Pietų Korėjos prezidentūra sušaukė Nacionalinės saugumo tarybos posėdį ir išreiškė „itin rimtą susirūpinimą“ savo pranešimu. Seulas pabrėžė, kad Pchenjanas pastarąjį paleidimą atliko bendroms JAV ir Pietų Korėjos kariškių pratyboms jau pasibaigus.

„NST nariai sutarė tęsti diplomatines pastangas su tarptautine bendruomene, kad Šiaurė būtų sugrąžinta prie derybų stalo su JAV ir būtų pasiektas Korėjos pusiasalio visiškos denuklearizacijos tikslas“, – sakoma Mėlynųjų rūmų pranešime.

Tokijas taip pat pareiškė manąs, kad Šiaurės Korėja paleido „balistinių raketų“, pažeisdama Jungtinių Tautų rezoliucijas, žurnalistams sakė Japonijos gynybos ministras Takeshi Iwaya.

„Į tai negalima nekreipti dėmesio, kad ir kokie būtų [raketų] dydis ir atstumas“, – pažymėjo jis.

Vašingtonas nurodė stebintis padėtį po pranešimų apie raketų paleidimą, sakė vienas aukšto rango JAV pareigūnas.

„Glaudžiai tariamės su mūsų sąjungininkais Japonijoje ir Pietų Korėjoje“, – pridūrė jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.