D. Trumpas neatmeta galimybės pakviesti V. Putiną į G-7 susitikimą kitąmet

JAV prezidentas Donaldas Trumpas sekmadienį pareiškė, kad neatmeta galimybės, jog Rusijos lyderis Vladimiras Putinas bus pakviestas į kitąmet Jungtinėse Valstijose vyksiantį Didžiojo septyneto (G-7) susitikimą, informavo naujienų agentūra „Bloomberg“.

Rusijos prezidentas V.Putinas ir JAV lyderis D.Trumpas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Rusijos prezidentas V.Putinas ir JAV lyderis D.Trumpas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Rusijos prezidentas V.Putinas ir JAV lyderis D.Trumpas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Rusijos prezidentas V.Putinas ir JAV lyderis D.Trumpas.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 25, 2019, 11:56 AM, atnaujinta Aug 25, 2019, 11:57 AM

„Visiškai įmanoma, kad Trumpas kaip svečia pakvies Vladimirą Putiną į G-7 viršūnių susitikimą kitais metais“, – pranešė agentūra.

JAV lyderis patvirtino, kad G-7 šalių lyderiai aptarė galimybę sugrąžinti Rusiją į galingųjų pasaulio valstybių klubą. Tačiau jis sakė nežinantis, ar Maskva grįš.

Kaip rašo „Bloomberg“, „galimas [Rusijos] sugrįžimas į grupę – diskusijų tema, tačiau europiečiai pareiškė, kad pirmiausia būtina sureguliuoti krizę Ukrainoje“.

Tuo metu diplomatiniai šaltiniai teigia, kad G-7 šalių vadovai palaiko idėją stiprinti bendradarbiavimą su Rusija, bet sako, kad priimti ją atgal į grupę būtų pernelyg anksti.

„G-7 lyderiai pritaria bendradarbiavimo su Rusija stiprinimui, [bet] reintegracijai dar per anksti“, – pareiškė vienas šaltinis, pageidavęs neviešinti savo pavardės.

Rusija prie galingųjų valstybių klubo prisijungė 1997-aisiais, tačiau po 2014 metais įvykdytos Ukrainai priklausančio Krymo aneksijos buvo iš jo pašalinta.

Rusijos vadovas V. Putinas taip pat kaltinamas stovįs už virtinės Kremliaus kritikų nužudymų Didžiojoje Britanijoje bei kitur Europoje, taip pat dėl bandymo paveikti 2016 metų JAV prezidento rinkimus, kuriuose D. Trumpas netikėtai iškovojo pergalę.

G-7 priklausančių Didžiosios Britanijos, Kanados, Prancūzijos, Vokietijos, Italijos, Japonijos ir JAV lyderiai dalyvauja rugpjūčio 24–26 dienomis vykstančiame susitikime Prancūzijos kurorte Bjarice.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.