B. Macron prisimins senąjį darbą: pirmoji ponia grįžta mokytojauti

Prancūzijos pirmoji ponia Brigitte Macron turės naują darbą – tiksliau, galės prisiminti senąjį. Problemiškame Paryžiaus rajone atidarytoje mokykloje suaugusiesiems ji ves prancūzų literatūros pamokas.

B.Macron buvo savo būsimo vyro E.Macrono mokytoja.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
B.Macron buvo savo būsimo vyro E.Macrono mokytoja.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 18, 2019, 4:33 PM

Prancūzijos lyderio Emmanuelio Macrono sutuoktinė prieš kelerius metus turėjo atsisakyti literatūros mokytojos darbo, kad paremtų sutuoktinį, kuris kadaise ir pats buvo jos mokinys.

Dabar vienos suaugusiųjų mokyklos Kliši su Bua rajone mokiniai galės džiaugtis turėdami garsią mokytoją – 66-erių B.Macron kartais šioje mokykloje jiems dėstys klasikinę prancūzų literatūrą.

Pirmoji ponia ne tik mokytojaus. Ji padėjo naująją mokyklą įkurti, dirbs jos valdyboje ir kartais ves pamokas.

Jos mokiniai – darbo ieškantys, bet išsilavinimo neturintys žmonės, kuriems 25–48 metai. Siekiama, kad baigę šią mokyklą jie lengviau integruotųsi į darbo rinką.

„Be abejo, aš jaudinuosi, – apie būsimas pamokas sakė Prancūzijos pirmoji ponia. – Bet ypatinga tai, kad ši mokykla turi nepaprastai svarbią misiją. Ji rodo, kad bet kokiame amžiuje gali iš naujo pradėti karjerą.“

Numatyta, kad B.Macron klasėje bus 50 mokinių, jie gaus stipendiją ir pamokas lankys nemokamai. Tiesa, kad patektų į šią klasę, jie turės pereiti atranką – įrodyti savo motyvaciją.

B.Macron savo būsimą vyrą sutiko, kai jam buvo 15 metų. Ji tuo metu Amjeno mieste dėstė prancūzų literatūrą.

Brigitte ir Emmanuelis greitai rado bendrą kalbą: valandų valandas kalbėdavosi apie klasikinę literatūrą, analizuodavo pjeses ir diskutuodavo filologinėmis temomis.

Praėjus beveik trejiems metams per išleistuves E.Macronas pareiškė, kad būtinai ves savo mokytoją. Vaikinui buvo visai nė motais, kad ji vis dar ištekėjusi, yra trijų vaikų motina ir vyresnė už jį 25 metais.

Emmanuelio tėvai, sužinoję apie romaną, uždraudė mokytojai artintis prie jų sūnaus, kol jam sukaks 18 metų. Jie išsiuntė jaunuolį studijuoti į Paryžių.

Brigitte liko Amjene, o Emmanuelis pažadėjo, kad būtinai ją ves, tačiau pirmiausia – karjera. Pora visuomet palaikė ryšius, o 2007 metais susituokė.

Savo darbą prestižinėje privačioje Paryžiaus mokykloje ji paliko 2015-aisiais, kai sutuoktinis aktyviai įsitraukė į politiką ir nutarė siekti prezidento posto. Pastarąjį jis užėmė 2017 metais.

Parengta pagal AFP, „Deutsche Welle“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.