B. Netanyahu ragina B. Gantzą kartu formuoti vienybės vyriausybę

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu ketvirtadienį paragino savo pagrindinį varžovą Benny Gantzą drauge formuoti vienybės vyriausybę, rinkimų rezultatams parodžius, kad nė vienam iš jų nepavyktų suformuoti akivaizdžios daugumos vyriausybės.

B.Netanyahu (nuotr. kairėje) gali netekti premjero posto, bet burti vyriausybę nebus lengva ir jo varžovui B.Gantzui.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
B.Netanyahu (nuotr. kairėje) gali netekti premjero posto, bet burti vyriausybę nebus lengva ir jo varžovui B.Gantzui.<br>AFP/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 19, 2019, 11:29 AM

Vaizdo įraše B. Netanyahu pareiškė, kad pirmenybę teiktų dešiniojo sparno koalicijai, bet antradienį vykusių rinkimų rezultatai esą parodė, kad tai nėra įmanoma.

Toks pripažinimas yra svarbus įvykis po visuotinių Izraelio rinkimų, per kuriuos iškilo grėsmė B. Netanyahu siekiui toliau vadovauti vyriausybei. Jis yra ilgiausiai šalies premjeru dirbantis politikas.

„Per rinkimus raginau kurti dešiniojo sparno vyriausybę“, – ketvirtadienį pareiškė B. Netanyahu.

„Bet, deja, rinkimų rezultatai rodo, kad tai neįmanoma“, – pridūrė jis.

B. Gantzas į B. Netanyahu raginimą dar nesureagavo, bet anksčiau jis yra nekart pasisakęs už vienybės vyriausybės formavimą.

Vis dėlto kol kas neaišku, ar jis priims B. Netanyahu, kuriam artimiausiomis savaitėmis gali būti pareikšti kaltinimai dėl korupcijos, pasiūlymą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?
Gyvai
Gyvai: Silvester Belt išlydėjimas į „Euroviziją“