Italija ketina prisijungti prie Europos kariuomenių koalicijos

Italija ketvirtadienį pranešė, kad ketina prisijungti prie Europos kariuomenių koalicijos, pasirengusios reaguoti į krizes prie žemyno sienų.

 Italija ketvirtadienį pranešė, kad ketina prisijungti prie Europos kariuomenių koalicijos, pasirengusios reaguoti į krizes prie žemyno sienų.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Italija ketvirtadienį pranešė, kad ketina prisijungti prie Europos kariuomenių koalicijos, pasirengusios reaguoti į krizes prie žemyno sienų.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 20, 2019, 8:39 AM

Toks sprendimas priimtas pradėjus dirbti naujai Italijos vyriausybei, palaikančiai šiltesnius santykius su Europos Sąjunga.

Trečiadienį Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas atvyko į Romą derybų su italų premjeru Giuseppe Conte, siekdamas atversti naują lapą santykiuose, pašlijusiuose vadovaujant euroskeptiškai populistinei vyriausybei.

„Italija oficialiai pranešė apie savo pasirengimą prisijungti prie „Europos intervencijos iniciatyvos“ (EI2), suteikdama savo konkrečią nacionalinę patirtį saugumo sektoriuje Viduržemio jūros regione“, – sakoma G. Conte biuro pranešime.

Prie prancūzų vadovaujamos iniciatyvos jau prisijungė Belgija, Jungtinė Karalystė, Danija, Estija, Suomija, Vokietija, Nyderlandai, Portugalija ir Ispanija. Pagal EI2 atskiros šalys galėtų susivienyti operacijoms nepriklausomai nuo esamų ES ar NATO struktūrų.

Šia iniciatyva siekiama sugebėti greitai kurti bendras karines operacijas, evakuoti civilius arba suteikti pagalbą po nelaimių.

E. Macronas buvo šios idėjos iniciatorius. Jo teigimu, žemynui būtina „reali Europos kariuomenė“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.