Prancūzijos Gvianoje raketų dalis gabenusiame laive netikėtai rasta kokaino siunta

Prancūzijos Gvianoje viename laive, naudojamame gabenti raketų dalis į šioje teritorijoje esantį Kuru kosmodromą ir iš jo, buvo rasta kokaino partija, vėlai ketvirtadienį paskelbė pareigūnai.

 Iš Kuru kosmodromo, veikiančio nuo 7-ojo dešimtmečio, raketas leidžia Europos kosmoso agentūra (ESA), CNES ir „Arianespace“.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Iš Kuru kosmodromo, veikiančio nuo 7-ojo dešimtmečio, raketas leidžia Europos kosmoso agentūra (ESA), CNES ir „Arianespace“.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-09-20 15:07

Netikėtas radinys buvo aptiktas, kai krovininis laivas, kuris paprastai gabendavo europietiškų „Ariane“, „Sojuz“ ir „Vega“ raketų pakopas, rugpjūčio 5 dieną ruošėsi išplaukti iš Pariakabo uosto į Prancūziją, nurodė Prancūzijos Gvianos sostinės Kajeno prokuroras Samuelis Finielzas.

Pasak jo, tvarkant krovinį į vandenį iškrito prie laivo korpuso slapta pritvirtintas konteineris.

„Viduje buvo kiek mažiau nei 8 kg kokaino“, – naujienų agentūrai AFP pranešė S.Finielzis.

Su tyrimo eiga susipažinęs šaltinis apibūdino incidentą kaip „visai neįprastą“, ir pareiškė, kad komercinių laivų kroviniai, kitaip negu kruizinių laivų, paprastai labai atidžiai tikrinami.

„Sunku suprasti, kaip galėjo būti aptikti narkotikai vietoje, kuri turėjo būti saugi: Pariakabo uoste, aptarnaujančiame Gvianos kosminį centrą“, – pridūrė šaltinis.

Prancūzijos kosmoso agentūra CNES ir komercinių skrydžių bendrovė „Arianespace“ kol kas nesureagavo į prašymus pakomentuoti incidentą.

Iš Kuru kosmodromo, veikiančio nuo 7-ojo dešimtmečio, raketas leidžia Europos kosmoso agentūra (ESA), CNES ir „Arianespace“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.