Slovakijoje dešimtys tūkstančių žmonių išėjo protestuoti prieš abortus

Slovakijos sostinėje Bratislavoje dešimtys tūkstančių abortų priešininkų sekmadienį išėjo protestuoti prieš įstatymą, leidžiantį nutraukti nėštumą iki 12-os savaitės, galiojantį šioje katalikiškoje šalyje nuo komunistinių laikų.

 Slovakijos sostinėje Bratislavoje dešimtys tūkstančių abortų priešininkų sekmadienį išėjo protestuoti prieš įstatymą, leidžiantį nutraukti nėštumą iki 12-os savaitės, galiojantį šioje katalikiškoje šalyje nuo komunistinių laikų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Slovakijos sostinėje Bratislavoje dešimtys tūkstančių abortų priešininkų sekmadienį išėjo protestuoti prieš įstatymą, leidžiantį nutraukti nėštumą iki 12-os savaitės, galiojantį šioje katalikiškoje šalyje nuo komunistinių laikų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 23, 2019, 8:10 AM

„Nacionalinėse eitynėse už gyvybę“ dalyvavo apie 50 tūkst. žmonių, sakė šią demonstraciją organizavusi Slovakijos katalikų vyskupų konferenciją.

„Žmogus ne pats suteikia gyvybę – tai yra jam duota dovana“, – miesto centre susirinkusiems protestuotojams sakė Bratislavos arkivyskupas Stanislavas Zvolensky.

„Norime laisvės negimusiems vaikams, kad jie galėtų laisvai gyventi savo žmogišką gyvenimą“, – miniai kalbėjo vienas iš organizatorių pasauliečių Marekas Michalčikas.

Organizatoriai taip pat ragino valstybės pareigūnus aktyviai palaikyti institucijas, teikiančias paramą nepasiturinčioms šeimoms, taip pat nėščiosioms ir jų vaikams.

Slovakijoje, turinčioje apie 5,4 mln. gyventojų, apie 66 proc. laiko save katalikais.

Anksčiau šį mėnesį nepriklausomos sociologinių tyrimų agentūros „Focus“ atlikta apklausa rodo, kad tik 11,6 proc. slovakų pageidauja griežtesnio abortų įstatymo.

Ruošdamasi 2020 metų vasarį vyksiantiems parlamento rinkimams valdančioji kairioji partija „Smer SD“ ir jos nacionalistinė koalicijos partija SNS atsisakė planų suvaržyti nėštumo nutraukimo tvarką, kad abortą būtų galima atlikti iki aštuonių savaičių po pastojimo.

Pastaruoju metu abortų šalyje mažėjo.

1997 metais nėštumą nutraukti pasirinko daugiau kaip 20 tūkst. moterų, bet pernai tokių buvo tik 7 350, rodo Slovakijos statistikos biuro duomenys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.