Floridos mokykloje du šešiamečius areštavęs policininkas buvo nušalintas nuo pareigų

JAV policininkas, areštavęs du šešiamečius vienoje Floridos mokykloje, buvo nušalintas nuo pareigų, o šis incidentas bus ištirtas, pirmadienį pranešė policija.

 JAV policininkas, areštavęs du šešiamečius vienoje Floridos mokykloje, buvo nušalintas nuo pareigų, o šis incidentas bus ištirtas, pirmadienį pranešė policija.<br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
 JAV policininkas, areštavęs du šešiamečius vienoje Floridos mokykloje, buvo nušalintas nuo pareigų, o šis incidentas bus ištirtas, pirmadienį pranešė policija.<br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 24, 2019, 8:33 AM

Vieno iš vaikų senelė sakė, kad jos anūkė Kaia Rolle buvo areštuota, kai mergaitę apėmė įniršio priepuolis ir ji įspyrė kitam moksleiviui.

Šis incidentas atgaivino debatus dėl policijos vaidmens valstybinėse mokyklose – 46 proc. šių įstaigų teisėsaugos pareigūnas budi mažiausiai vieną dieną per savaitę.

Orlando policijos departamento pareiškime, gautame naujienų agentūros AFP, sakoma, kad policijos rezervo pareigūnas Dennisas Turneris du vaikus areštavo praeitą ketvirtadienį.

K. Rolle senelė Meralyn Kirkland vietos žiniasklaidai sakė, kad jos anūkė kenčia nuo miego apnėjos, todėl mergaitė tąsyk buvo neišsimiegojusi ir suirzusi.

Moteris nurodė, kad mokykla su ja susisiekė dėl minėto incidento ir kad ji bergždžiai mėgino atkalbėti policininką, jog šis nesuimtų mažos mergaitės.

„Jokiam šešiamečiui nereikalinga galimybė papasakoti, kad jam buvo uždėti antrankiai ir kad jis buvo vežamas ant policijos automobilio galinės sėdynės į nepilnamečių centrą, kur buvo paimti jo pirštų atspaudai ir padaryta nuotrauka“, – kalbėjo M. Kirkland.

Orlando policija nurodė, kad policijos automobiliui buvo liepta sugrįžti, jam dar neatvažiavus į nepilnamečių centrą. Mergaitė buvo grąžinta į mokyklą, nes D. Turneris neturėjo reikiamo savo viršininko leidimo areštuoti jaunesnį kaip 12 metų vaiką.

Tačiau kitas šešiametis buvo atvežtas į nepilnamečių centrą ir vėliau perduotas vaiko tėvams, nes policijos automobilio vairuotojas nežinojo, kad toks leidimas nėra suteiktas.

Iškart po šio incidento D. Turneris buvo nušalintas nuo pareigų, informavo Orlando policijos departamentas.

Dėl pražūtingų šaudymo incidentų mokyklose, tokių kaip 2012 metais įvykusios žudynės Sendi Huko mokykloje Konektikute ir Floridos Parklando miesto mokykloje – praeitais metais, paskatino paskirti daugiau policininkų budėti švietimo įstaigose. Teisėsaugos pareigūnai turi saugoti mokinius ir užkirsti kelią smurtui bei kvaišalų vartojimui.

Vis dėlto ši padėtis taip pat skatino kontroversiškus vertinimus, nes pareigūnai gali areštuoti vaikus, kuriems priešingu atveju būtų taikomos mokyklos drausmės procedūros.

Be to, mokyklos apsaugos vengimas pasipriešinti užpuolikui per šaudynes Parklando mokykloje, kur buvo nužudyta 17 žmonių, dar labiau pakurstė debatus dėl policijos budėjimo mokyklose naudos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.