Rusijos naikintuvas be leidimo buvo įskridęs į Estijos oro erdvę

Estijos užsienio reikalų ministerija antradienį iškvietė Rusijos ambasadorių pasiaiškinti dėl incidento, per kurį rusų karinis lėktuvas buvo trumpam pažeidęs šios NATO narės oro erdvę.

 Estijos kariškiai antradienį pranešė, kad pirmadienio vakarą Rusijos oro pajėgų naikintuvas Su-34 Estijos oro erdvėje netoli Baltijos jūroje esančios Vaindlo salos išbuvo mažiau nei minutę.<br> Sputnik/Scanpix nuotr.
 Estijos kariškiai antradienį pranešė, kad pirmadienio vakarą Rusijos oro pajėgų naikintuvas Su-34 Estijos oro erdvėje netoli Baltijos jūroje esančios Vaindlo salos išbuvo mažiau nei minutę.<br> Sputnik/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 24, 2019, 3:29 PM

Estijos kariškiai antradienį pranešė, kad pirmadienio vakarą Rusijos oro pajėgų naikintuvas Su-34 Estijos oro erdvėje netoli Baltijos jūroje esančios Vaindlo salos išbuvo mažiau nei minutę.

Pasak jų, lėktuvo radiolokacinis atsakiklis buvo išjungtas, lėktuvas skrido be skrydžio plano, o jo pilotas nepalaikė radijo ryšio su Estijos skrydžių valdymo pareigūnais.

Vaindlo sala yra šalia Rusijos lėktuvų trasos, jungiančios Sankt Peterburgą su Kaliningradu.

Remiantis Estijos kariuomenės pranešimu, tai jau antras Rusijos orlaivių įvykdytas Estijos oro erdvės pažeidimas šiais metais.

Tuo metu Rusijos gynybos ministerija savo antradienio pareiškime nurodo, kad bombonešis Su-34 per planuotą skrydį virš Baltijos jūros nepažeidė užsienio oro erdvės, ir neigia, kad lėktuvas buvo įskridęs į Estijos oro erdvę.

„Rusijos aerokosminių pajėgų lėktuvas rugsėjo 23 dieną atliko suplanuotą skrydį į Kaliningrado sritį virš neutralių Baltijos jūros vandenų... Rusų lėktuvo įgula skrydžio metu nuolat palaikė kontaktus, taip pat ir su Estijos skrydžių kontrolieriais“, – sakoma pareiškime.

„Rusų lėktuvo skrydis buvo atliktas griežtai laikantis tarptautinės oro erdvės taisyklių, jokios užsienio [valstybių] sienos nebuvo pažeistos ir tai liudija įrašyti duomenys“, – nurodė Rusijos gynybos ministerija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.