Dėl neįprastai ankstyvo snygio Kanados mieste įvyko beveik du šimtai avarijų

Daugiau kaip 170 avarijų įvyko Kanados mieste Kalgaryje ir jo priemiesčiuose dėl pirmojo šį sezoną ir neįprastai ankstyvo šiam regionui snygio. Tai sekmadienį pranešė televizijos kanalas CBC.

 Kalgario oro uoste atšaukta dešimtys skrydžių. Keleiviai ir sutinkantieji prašomi sekti informaciją apie savo reisus.<br> PA Pictures/Scanpix nuotr.
 Kalgario oro uoste atšaukta dešimtys skrydžių. Keleiviai ir sutinkantieji prašomi sekti informaciją apie savo reisus.<br> PA Pictures/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-09-30 10:02

Policijos duomenimis, pareigūnai užfiksavo 171 avariją, per vieną iš jų susidūrė 16 automobilių. Iš viso nukentėjo 13 žmonių. Vairuotojai prašomi be didelės būtinybės nesinaudoti asmeniniu transportu.

Kalgario oro uoste atšaukta dešimtys skrydžių. Keleiviai ir sutinkantieji prašomi sekti informaciją apie savo reisus.

Sinoptikai prognozuoja, kad regiono pietuose, kur ir įsikūręs Kalgaris, nuo šeštadienio iki pirmadienio vidurdienio iškris iki 25 centimetrų sniego. Meteorologai pažymi, jog toks ankstyvas žiemos atėjimas nebūdingas Albertai, nors stebėjimų istorijoje jau užfiksuota panašių reiškinių.

Pavyzdžiui, 2014 metais Kalgaryje rugsėjo 8-ąją iškrito iki 10 centimetrų sniego, nors paprastai snigti regione pradeda tik spalio pabaigoje. Iki šiol smarkiausias snygis Albertos provincijoje buvo užfiksuotas 1921 metais, beje, irgi rugsėjo 8-ąją. Tąsyk Kalgaryje iškrito 12 centimetrų sniego.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.