Iranas paleido ryšiais su Izraelio žvalgyba įtartą rusų žurnalistę

Iranas paleido rusų žurnalistę, kuri praėjusią savaitę Teherane buvo sulaikyta dėl įtariamų ryšių su Izraelio žvalgyba, ketvirtadienį paskelbė Rusijos ambasada Teherane.

 Iranas paleido rusų žurnalistę, kuri praėjusią savaitę Teherane buvo sulaikyta dėl įtariamų ryšių su Izraelio žvalgyba, ketvirtadienį paskelbė Rusijos ambasada Teherane.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Iranas paleido rusų žurnalistę, kuri praėjusią savaitę Teherane buvo sulaikyta dėl įtariamų ryšių su Izraelio žvalgyba, ketvirtadienį paskelbė Rusijos ambasada Teherane.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-10-10 10:56

Pranešime sakoma, kad 38 metų Julija Juzik jau skrenda į Maskvą.

Irano vyriausybės atstovas sakė, kad ji buvo sulaikyta dėl įtariamų vizų režimo pažeidimų, bet Rusijos ambasada nurodė, kad J. Juzik buvo kaltinama darbu Izraelio saugumo tarnyboms.

„Po bendrų Rusijos užsienio reikalų ministerijos ir Rusijos ambasados Teherane pastangų Iranas nusprendė paleisti Rusijos pilietę Juliją Juzik“, – socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė ambasada.

Žurnalistas Borisas Voicechovskis, kurį Rusijos žiniasklaida vadina J. Juzik buvusiu sutuoktiniu, socialiniame tinkle „Facebook“ parašė, kad reporterės lėktuvas jau nutūpė Rusijos sostinėje.

Rusija praėjusią savaitę buvo iškvietusi Irano ambasadorių paaiškinti J. Juzik arešto aplinkybių.

J. Juzik dirbo keliems leidiniams, įskaitant rusų kalba leidžiamą JAV savaitraštį „Newsweek“.

Ji taip pat yra parašiusi dvi knygas, tarp jų – „Beslano žodyną“, paremtą žmonių, kurie išliko gyvi po 2004 metais islamo ekstremistų įvykdyto Beslano mokyklos užgrobimo ir pražūtingo jos šturmo, pasakojimais. Per tą tragediją žuvo 334 žmonės, įskaitant 184 vaikus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.