Prieš rinkimus prabilo prostitutė: nuplėšė dievobaimingo parlamentaro kaukę

Aršiausios politinės kovos visuomet verda prieš didįjį mūšį: prieš sekmadienį vyksiančius Seimo rinkimus Lenkijoje staiga prabilo prostitutė. Jos paslaugomis naudojosi dievobaimingas valdančiųjų parlamentaras.

Gerbiamas Gdansko kardiologas G.Raczakas nuvylė rinkėjus dėl ryšių su prostitute.
Gerbiamas Gdansko kardiologas G.Raczakas nuvylė rinkėjus dėl ryšių su prostitute.
Gerbiamas Gdansko kardiologas G.Raczakas nuvylė rinkėjus dėl ryšių su prostitute.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Gerbiamas Gdansko kardiologas G.Raczakas nuvylė rinkėjus dėl ryšių su prostitute.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Specialiai „Lietuvos rytui“, Varšuva

Oct 10, 2019, 2:19 PM, atnaujinta Oct 10, 2019, 2:23 PM

Ko jau ko, bet to, kad Gdanske labai gerbiamas 61 metų Seimo narys, kardiologas, dėstytojas, religingas trijų vaikų tėvas Grzegorzas Raczakas įsivels į aferą su prostitute, jo partijos bičiuliai tikrai nesitikėjo.

Seimūnas G.Raczakas atstovauja valdančiajai katalikiškai Teisės ir teisingumo partijai (TTP), tad šis skandalas politinei jėgai labai nemalonus.

Puolė gesinti gaisro

Sužinojęs, kad 38 metais jaunesnė prostitutė, vardu Justyna, derasi su žiniasklaida dėl interviu, seimūnas suskubo malšinti skandalo pats merginą apskųsdamas prokuratūrai.

G.Raczakas prostitutę apkaltino šantažu: ji reikalavo sumokėti pinigų, nes kitaip paviešins slapta darytas susitikimų nuotraukas.

Dienraščiui „Gazeta Wyborcza“ Seimo narys pareiškė, kad nieko blogo nepadarė, o tai, kad būdamas našlys kartais susitikdavo su minėta mergina ir jai mokėdavo už intymias paslaugas, yra jo asmeninis reikalas.

„Politikoje stengiuosi viską daryti žmonių labui, bet privačiame gyvenime aš esu žmogus, patyręs sunkių išgyvenimų: palaidojau žmoną, buvau paniręs į komą, – teigė G.Raczakas. – Stengiuosi niekam nekenkti, todėl su ta mergina visada sąžiningai atsiskaitydavau. Nežadėjau jos vesti, tad kreiptis į prokuratūrą dėl šantažo laikiau savo pilietine pareiga.“

Nori susigrąžinti skolą?

Neoficialiais duomenimis, Justyna reikalavo sumokėti 40 tūkst. zlotų (9,25 tūkst. eurų), priešingu atveju grasino paviešinti telefonu darytas pikantiškas susitikimų nuotraukas.

Kiek kitokią aferos versiją dienraščiui „Gazetai Wyborcza“ pateikė Justynos draugu prisistatęs vyriškis.

Pastarasis tvirtina, jog Justyna tiktai norėjo, kad G.Raczakas sumokėtų už neįvykusį pasimatymą Gdanske, nes seimūnas esą neatvyko dėl užsitęsusios konferencijos.

Anot jo, Justyna su Seimo nariu susipažino svetainėje „Ieškau milijonieriaus“.

G.Raczakas su Justyna esą susitikdavo keletą kartų per mėnesį, jai sumokėdavo už susitikimą tūkstantį zlotų (231 eurų) ir apmokėdavo kelionę iš Varšuvos į Gdanską.

Gdansko prokuratūra atsisakė antradienį patvirtinti, kad iškėlė bylą dėl G.Raczako patiriamo prostitutės Justynos šantažo, ir nepatvirtino, jog mergina pirmadienį Varšuvoje buvo areštuota.

Vežė prostitutes iš Ukrainos

Nepaisant viešo parlamentaro pasiaiškinimo, situacija valdantiesiems labai neparanki. Mat dar nėra nuslopęs susidomėjimas afera dėl Žešuvo mieste veikusių kelių elitinių viešnamių, kurių klientai buvo TTP politikai, kunigai, kariškiai.

Viešnamius buvo įkūrę du broliai ukrainiečiai, kurių neliečiamybę už solidų mokestį užtikrino keli aukšto rango saugumo ir policijos pareigūnai.

Minėti broliai į viešnamį dirbti buvo atvežę iš viso apie tris šimtus prostitučių iš Ukrainos. Dalis jų buvo nepilnametės, o dalis – verčiamos dirbti prievarta už skolas mafijai.

Siekdami užsitikrinti neliečiamybę minėti broliai filmavo prostitučių klientus, o įrašus paslėpė.

TTP visais būdais visą pusmetį minėtą skandalą stengiasi užgesinti, mat Žešuvo miestas ir Pakarpatės regionas yra laikomi šios partijos bastionu – dauguma rinkėjų daug metų čia balsuoja už TTP.

Spėjama, kad slaptus įrašus galėjo perimti Ukrainos ar netgi Rusijos žvalgyba.

Be to, nuostabą kelia ir tai, kad minėti broliai atsipirko tiktai pusantrų metų kalėjimo bausme.

Be to, jiems paspartintai buvo suteikta Lenkijos pilietybė.

Buvo daugiau taikinių

Prieš dešimtmetį seksualinio šantažo taikiniu buvo tapęs senatorius, garsus kino scenaristas ir advokatas Krzysztofas Piesiewiczius.

Grasindamos, kad paviešins slapta nufilmuotą pasimatymą, dvi prostitutės iš senatoriaus išviliojo 550 tūkst. zlotų (127 tūkst. eurų) ir norėjo gauti dar daugiau.

Prostitutės greičiausiai būtų gavusios ir daugiau pinigų, tačiau filmuota susitikimo ištrauka kažkokiu būdu pateko į žiniasklaidą. Filmuke buvo matyti, kad senatorius dėvi moteriškus apdarus ir į nosį nuo stalo traukia baltus miltelius.

Susikompromitavęs senatorius pasitraukė iš politikos, tačiau teisme išsigynė nežinojęs, kad į nosį traukia ne miltelius slogai gydyti, o heroiną. Dvi senatorių šantažavusios moterys ir jų draugas buvo nuteisti po pusantrų metų kalėjimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.