Roma nebežino ko griebtis: graužikai iš gatvių terorizuoja jau ir butuose

Romos gyventojai tuoj atmintinai mokės kenkėjų naikintojų telefonų numerius. Italijos sostinėje užsitęsusi šiukšlių krizė sukūrė tobulas sąlygas veistis žiurkėms. Jos jau karaliauja ir italų namuose.

Žiurkės užpuolė miestą. <br>M.Patašiaus nuotr.
Žiurkės užpuolė miestą. <br>M.Patašiaus nuotr.
Romiečiai teigia, kad iš gatvių ir konteinerių žiurkės persikėlė į jų namus.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Romiečiai teigia, kad iš gatvių ir konteinerių žiurkės persikėlė į jų namus.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Žiurkės užpuolė miestą. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Žiurkės užpuolė miestą. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 15, 2019, 4:12 PM, atnaujinta Oct 15, 2019, 4:18 PM

Žiurkės, tarakonai ir kiti nepageidaujami kenkėjai skinasi kelią į romiečių butus. Daugiausia – centre, kur šiukšlių kalnai kaupiasi didžiuliais tempais.

Romą jau seniai kankina šiukšlių tvarkymo problemos – atliekos renkamos neefektyviai, lėtai, trūksta perdirbimo centrų, o visas atliekų tvarkymo verslas apipintas mafijos įtakos tinklais.

Daugiabučių administratorius vienijančios asociacijos „Anaci“ atstovai pasakojo, kad gegužės–rugsėjo mėnesiais sulaukė 12 tūkst. prašymų daugiabučiuose naikinti graužikus. Pernai tuo pat metu tokių prašymų buvo 4 tūkst.

Daugiausia prašymų atkeliavo birželio ir liepos mėnesiais, kai šiukšlių krizė pasiekė tokį pavojingą lygį, kad gydytojai perspėjo vengti buvimo lauke – dideliame karštyje šiukšlės puvo, lydėsi, į orą sklido pavojingos bakterijos.

Situacija kiek pasitaisė rugpjūtį, kai dauguma romiečių išvyko atostogų. Tačiau rugsėjį bėdos atsinaujino: centre vėl perpildyti konteineriai, gatvės užverstos atliekomis.

Košmariškus žiurkių būrių ir primėtytų atliekų vaizdus socialiniuose tinkluose dokumentuojantys romiečiai dėl visko kaltina miesto merę Virginią Raggi.

Politikė teigia, kad iš paskutiniųjų mėgina palengvinti šiukšlių naštą Romoje, bet Lacijaus regiono perdirbimo gamyklos nepriima sostinės šiukšlių, nes po vasaros ir taip yra perpildytos ir nespėja tvarkytis.

Parengta pagal „The Guardian“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.