Izraelio diplomatai streikuoja dėl darbo sąlygų

Izraelio diplomatai trečiadienį pradėjo neterminuotą streiką dėl darbo sąlygų ir uždarė per 100 ambasadų ir konsulatų visame pasaulyje.

 ​Izraelio diplomatai trečiadienį pradėjo neterminuotą streiką dėl darbo sąlygų ir uždarė per 100 ambasadų ir konsulatų visame pasaulyje.<br>Sputnik/Scanpix nuotr.
 ​Izraelio diplomatai trečiadienį pradėjo neterminuotą streiką dėl darbo sąlygų ir uždarė per 100 ambasadų ir konsulatų visame pasaulyje.<br>Sputnik/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 30, 2019, 4:26 PM

Atstovybės uždaromos tebesitęsiant ginčui tarp diplomatų ir Finansų ministerijos, kuri, pasak ambasadų darbuotojų, vienašališkai pakeitė taisykles dėl išlaidų oficialių svečių pramogoms kompensavimo.

„Esame priversti nuo šiandien (spalio 30-osios) uždaryti Izraelio atstovybes pasaulyje“, – sakoma Užsienio reikalų ministerijos profesinės sąjungos pranešime.

„Visuomenei nebus teikiamos jokios paslaugos ir nebus leidžiama priimti delegacijų“, – priduriama jame.

Izraelio ambasadorius Belgijoje Emmanuelis Nachshonas sakė, kad ginčas su Finansų ministerija kilo dėl reikalavimo pateikti kvitus, siekiant gauti kompensacijas už svečių pramogų organizavimo išlaidas.

„Mūsų ambasada yra uždaryta kaip ir likusios Izraelio ambasados pasaulyje“, – sakė E. Nachshonas Izraelio visuomeniniam radijui.

„Kai priimi ką nors savo namuose, kai rengi vakarienę ar kitą veiklą, ne visuomet įmanoma už viską pateikti kvitą“, – teigė jis.

„Jie turi mumis pasitikėti, kai deklaruojame tokias išlaidas“, – sakė ambasadorius.

Izraelio finansinis dienraštis „Globes“ praėjusį mėnesį pranešė, kad Užsienio reikalų ministerija atsidūrė gilioje krizėje dėl kelių biudžeto apkarpymų, o jos vyriausiasis buhalteris liepė pasiuntiniams nebevykti į komandiruotes, neberengti pramoginių renginių ir užtikrinti, kad vietos darbuotojai nebedirbtų viršvalandžių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.