JAV į laisvę išėjo 36 metus neteisingai kalinti trys vyrai

JAV Merilando valstijoje į laisvę išėjo trys vyrai, kurie buvo neteisingai nuteisti už žmogžudystę ir 36 metus praleido už grotų, skelbia BBC.

 ​JAV Merilando valstijoje į laisvę išėjo trys vyrai, kurie buvo neteisingai nuteisti už žmogžudystę ir 36 metus praleido už grotų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 ​JAV Merilando valstijoje į laisvę išėjo trys vyrai, kurie buvo neteisingai nuteisti už žmogžudystę ir 36 metus praleido už grotų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 26, 2019, 3:29 PM

1984 metais trys vyrai – Alfredas Chestnutas, Andrew Stewartas ir Ransomas Watkinsas – buvo nuteisti laisvės atėmimu iki gyvos galvos už 14-mečio berniuko nužudymą metais anksčiau.

Peržiūrėjus šių trijų juodaodžių vyrų bylą, jiems panaikinti kaltinimai ir pirmadienį nekalti vyrai buvo paleisti į laisvę. Byla buvo atnaujinta anksčiau šiais metais, kai ponas A. Chestnutas parašė laišką, prašydamas iš naujo peržiūrėti jų bylą.

A. Chestnutas, A. Stewartas ir R. Watkinsas suimti 1983 metų lapkritį, kai dar buvo paaugliai, po 14-mečio berniuko DeWitto Ducketto nužudymo vidurinėje mokykloje Baltimorės mieste. Visiems jiems tada buvo po 16 metų.

„Šie trys vyrai buvo nuteisti, kai buvo vaikai, dėl netinkamo policijos ir prokurorų elgesio“, – sakė prokurorė Marilyn Mosby.

Pasak prokurorų, pirminio tyrimo metu policija ignoravo ir nuslėpė daugybės liudininkų parodymus, kuriais remiantis, kitas mokinys buvo identifikuojamas kaip žudikas.

Kaip įvardijama, tikrasis žudikas buvo Michaelas Willisas, kuris jau yra miręs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.