Moters gyvybę išgelbėjo slaptas kodas – skambutis į „picos pristatymo tarnybą“

Kai amerikietis dispečeris išgirdo moters prašymą atvežti picą su dešra, pamanė, kad ji paskambino ne tuo numeriu. Tačiau vėliau suvokė, kad ji maldauja pagalbos bandydama neišsiduoti, kam skambina.

 Kai amerikietis dispečeris išgirdo moters prašymą atvežti picą su dešra, pamanė, kad ji paskambino ne tuo numeriu. Tačiau vėliau suvokė, kad ji maldauja pagalbos bandydama neišsiduoti, kam skambina.<br>123rf.com nuotr.
 Kai amerikietis dispečeris išgirdo moters prašymą atvežti picą su dešra, pamanė, kad ji paskambino ne tuo numeriu. Tačiau vėliau suvokė, kad ji maldauja pagalbos bandydama neišsiduoti, kam skambina.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 20, 2019, 2:23 PM

Pagalbos numerio 911 dispečeris Timas TenEyckas iš Oregono valstijos JAV jau 14 metų dirba savo darbą, tačiau dar niekada nebuvo susidūręs su tokia situacija.

Vieną vakarą jam paskambinusi moteris pasiteiravo, ar galėtų į namus užsisakyti picą į vieną Oregono priemiesčio namą.

„Jos paklausiau: „Jūs skambinate 911, kad užsisakytumėte picą?“ Bet moteris man tiesiog vis kartojo savo namų adresą. O kai sakiau, kad čia pagalbos numeris, ji man vėl iš naujo sakė, kad aš nesuprantu jos prašymo – ji nori picos tam tikru adresu, – pasakojo T.TenEyckas. – Tuomet supratau, kad kažkas ne taip. Ėmiau jai uždavinėti klausimus, į kuriuos reikėjo atsakyti taip arba ne. Ji sakė: „Taip, didelės picos“, „Ne, su aštria dešra.“

Taip dispečeris išsiaiškino, kad moteris kviečia pagalbą, nes jos namuose kažkas smurtauja.

Policijai buvo nurodyta atvykti be švyturėlių, tyliai prisiartinti prie namo.

Kai viduje jie išgirdo riksmus, pareigūnai įsiveržė į vidų.

Paaiškėjo, kad 38-erių moteris iškvietė policiją, kai į namus apsvaigęs grįžo jos motinos sugyventinis. 56-erių Simonas Ray Lopezas smogė pagalbą kvietusios moters motinai ir ją tampė po namus šaukdamas, kad ruošiasi ją nuskriausti.

„Pagalbos telefono dispečeriai tvarkosi su įvairiausiais skambučiais, padeda nukentėjusiesiems sulaukti pagalbos, bet nesulaukia savo darbo pripažinimo, – teigė T.TenEyckas. – Kas nors kitas galėjo numesti ragelį susidūręs su tokia situaciją. Bet, gerai įsiklausęs kiekvienas iš 911 dispečerių būtų susitvarkęs su situacija taip pat, kaip padariau aš.“

Parengta pagal CNN inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.