Dėl finansavimo trūkumo atsistatydino Italijos švietimo ministras

Italijos populistinio „Penkių žvaigždučių judėjimo“ (M5S) švietimo ministras Lorenzo Fioramonti ketvirtadienį paskelbė atsistatydinęs, nes jo vadovaujamai ministerijai trūksta finansavimo.

 ​Italijos populistinio „Penkių žvaigždučių judėjimo“ (M5S) švietimo ministras Lorenzo Fioramonti ketvirtadienį paskelbė atsistatydinęs, nes jo vadovaujamai ministerijai trūksta finansavimo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
 ​Italijos populistinio „Penkių žvaigždučių judėjimo“ (M5S) švietimo ministras Lorenzo Fioramonti ketvirtadienį paskelbė atsistatydinęs, nes jo vadovaujamai ministerijai trūksta finansavimo.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 26, 2019, 2:05 PM

Feisbuke L. Fioramonti parašė apie savo sprendimą atsistatydinti premjerą Giuseppe Conte informavęs antradienį. Pasak L. Fioramonti, jis ėjo švietimo ministro pareigas, nes norėjo „nutraukti ilgus dešimtmečius trukusią Italijos mokyklų, aukštųjų mokyklų ir mokslo įstaigų kančią“.

L. Fioramonti teigimu, vyriausybei nepavyko „užtikrinti pakankamo finansavimo... ypač tokios svarbiose srityse, kaip universitetai ir moksliniai tyrimai“.

Šis atsistatydinimas suduoda dar vieną smūgį M5S ir centro kairės Demokratų partijos koalicinei Vyriausybei, kuri buvo suformuota vos prieš keturis mėnesius.

Koalicijoje jau kilo nesutarimų dėl įvairių klausimų, įskaitant migraciją.

M5S lyderis Luigi Di Maio, einantis užsienio reikalų ministro pareigas, partijos viduje buvo aršiai kritikuojamas, o keli parlamentarai paliko partiją ir prisijungė prie Matteo Salvini vedamos kraštutinių dešiniųjų „Lygos“.

Italijos žiniasklaidoje pasirodė pranešimai, kad L. Fioramonti parlamente ketina suformuoti nepriklausomą frakciją, kuri palaikys G. Conte vyriausybę. Manoma, kad ši frakcija gali peraugti į naują politinę partiją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: ar Konstitucinis Teismas apgins prezidentą?