Mirė norvegų rašytojas, buvęs princesės sutuoktinis A. Behnas

Norvegų rašytojas Ari Behnas, buvęs Norvegijos princesės Maerthos Louise sutuoktinis, trečiadienį mirė, naujienų agentūrai AFP sakė jo vadybininkas.

 ​Norvegų rašytojas Ari Behnas, buvęs Norvegijos princesės Maerthos Louise sutuoktinis, trečiadienį mirė, naujienų agentūrai AFP sakė jo vadybininkas.<br>SIPA press/Scanpix nuotr.
 ​Norvegų rašytojas Ari Behnas, buvęs Norvegijos princesės Maerthos Louise sutuoktinis, trečiadienį mirė, naujienų agentūrai AFP sakė jo vadybininkas.<br>SIPA press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 26, 2019, 4:01 PM

A. Behnui buvo 47 metai.

„Su dideliu liūdesiu... artimiausių Ari Behno giminaičių vardu turiu paskelbti, kad jis... nusižudė“, – sakoma vadybininko elektroniniame laiške.

A. Behnas savo pirmąją knygą – apsakymų rinkinį – išleido 1999 metais, o išgarsėjo 2002-aisiais vedęs princesę Maerthą Louise, su kuria parašė knygą apie jų vestuves „Iš širdies į širdį“ (Fra hjerte til hjerte).

Pora susilaukė trijų dukterų, bet 2016 metų rugpjūtį paskelbė apie skyrybas.

2018 metais A. Behnas išleido savo paskutinę knygą „Pragaras“ (Inferno), kurioje aprašė savo kovą su psichikos sveikatos problemomis.

Trečiadienį draugai ir viešos figūros, tarp jų Norvegijos premjerė Erna Solberg ir karališkoji šeima, reiškė užuojautą dėl A. Behno mirties.

„Ari daug metų buvo svarbi mūsų šeimos dalis ir mes saugome šiltus ir gerus atsiminimus apie jį“, – sakoma karališkosios šeimos pareiškime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.