Rusija planuoja 2020-aisiais baigti kurti kovinį lazerį kariniam laivynui

Rusija ateinančiais metais planuoja baigti kurti šalies karinėms jūrų pajėgoms skirtą kovinį lazerį, pajėgų numušti bepilotes skraidykles ir „neutralizuoti“ antvandeninius taikinius, šeštadienį paskelbtame interviu sakė gynybos ministro pavaduotojas Aleksejus Krivoručka.

 Rusija planuoja 2020-aisiais baigti kurti kovinį lazerį kariniam laivynui.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Rusija planuoja 2020-aisiais baigti kurti kovinį lazerį kariniam laivynui.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-12-28 13:38, atnaujinta 2019-12-28 13:40

„Kalbant apie lazerinės ginkluotės kūrimą pažymėsiu, kad ateinančiais metais planuojame baigti konstravimo ir bandomuosius darbus kuriant taktinės paskirties lazerinį kompleksą, skirtą naikinti bepiločiams skraidantiems aparatams ir išvesti iš rikiuotės mažai apsaugotus antvandeninius taikinius vykdant sausumos pajėgų, oro ir kosmoso pajėgų, taip pat karinių jūrų pajėgų uždavinius“, – viceministras sakė interviu, paskelbtame Gynybos ministerijos oficialaus leidinio „Krasnaja zvezda“.

Šiuo metu Rusijos kariuomenė turi kovinių lazerių kompleksų „Peresvet“, pasak kariškių, naudojamų pridengti strateginių raketų kompleksų judėjimui.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas šią sistemą pirmąkart paminėjo savo metiniame pranešime 2018-ųjų kovą. Rusijos žiniasklaida skelbė, kad kariuomenė „Peresvet“ pradėjo naudoti nuo praeitų metų gruodžio.

Rusijos gynybos ministerija nurodė, kad šie lazeriai yra pajėgūs atremti oro taikinius, taip pat gali būti naudojami prieš kosminius palydovus, bet dauguma jų techninių parametrų yra įslaptinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.