Nelaimė ligoninėje: operacijos metu užsidegė pacientė, jos išgelbėti nepavyko

Rumunijoje mirė Bukarešto ligoninės pacientė po to, kai gydytojai ją uždegė operacijos metu, rašo BBC.

 Rumunijoje mirė Bukarešto ligoninės pacientė po to, kai gydytojai ją uždegė operacijos metu.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
 Rumunijoje mirė Bukarešto ligoninės pacientė po to, kai gydytojai ją uždegė operacijos metu.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 31, 2019, 10:28 AM, atnaujinta Dec 31, 2019, 2:26 PM

Floreaskos ligoninės chirurgai 66-erių moterį, sirgusią kasos vėžiu, dezinfekavo priemone, kurioje yra alkoholio, o po to tęsė operaciją elektriniu skalpeliu.

Tačiau skalpeliui prisilietus prie skysčio, ant operacinio stalo gulėjusi moteris užsidegė.

Rumunė nudegė 40 proc. kūno ir po savaitės mirė ligoninėje.

Pranešama, kad vietinė policija pradėjo tyrimą.

Aukos šeima Rumunijos žiniasklaidai pasakojo, kad jiems nebuvo pranešta apie situacijos rimtumą ir nebuvo pateikta išsami informacija apie tai, kas įvyko – jiems buvo pasakyta, kad įvyko „nelaimingas atsitikimas“.

„Kai kurias detales mes sužinojome iš televizijos, – teigia šeima, – Mes nekeliame kaltinimų, mes tik norime suprasti kas nutiko“.

Sveikatos ministras Victoras Costaches pažadėjo ištirti šį baisų įvykį.

„Mes tikimės pasimokyti iš šio šiurpaus incidento, – sakė jis komenduotamas situaciją, – Aš ir visa sveikatos ministerija padarysime viską, kad išsiaiškintume tiesą“.

Ministro pavaduotojas Horatius Moldovanas pridūrė, kad „chirurgai turėjo žinoti, kad elektriniu skalpeliu atliekant chirurgines operacijas, draudžiama naudoti alkoholio pagrindu pagamintas dezinfekavimo priemones“.

Rumunija iš visų ES šalių skiria mažiausiai lėšų sveikatos priežiūros sistemai. Šalis turi aukščiausią vaikų mirtingumo lygį žemyne, neišvystytą ligoninių infrastruktūrą ir nuolatinį medicininio personalo trūkumą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.