Puerto Rike 6,4 balo žemės drebėjimas nusinešė mažiausiai vieno žmogaus gyvybę

Puerto Riką mažiausiai vienas žmogus žuvo antradienį prieš auštant salą sukrėtus 6,4 balo žemės drebėjimui, pratęsusiam nuo praeito mėnesio saloje fiksuojamų seisminių įvykių virtinę.

 ​Puerto Riką mažiausiai vienas žmogus žuvo antradienį prieš auštant salą sukrėtus 6,4 balo žemės drebėjimui, pratęsusiam nuo praeito mėnesio saloje fiksuojamų seisminių įvykių virtinę.<br>AP/Scanpix nuotr.
 ​Puerto Riką mažiausiai vienas žmogus žuvo antradienį prieš auštant salą sukrėtus 6,4 balo žemės drebėjimui, pratęsusiam nuo praeito mėnesio saloje fiksuojamų seisminių įvykių virtinę.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 7, 2020, 5:33 PM

JAV Geologijos tarnybos (USGS) duomenimis, antradienį užfiksuoto požeminio smūgio židinys buvo 10 km gylyje, apie 14 km į pietus nuo Ponsės miesto.

Smūgių, užfiksuotų 4 val. 24 min. vietos (10 val. 24 min. Lietuvos) laiku, epicentras buvo netoli šios Karibų salos pietinių krantų.

Pirmąja drebėjimo auka tapo 73 metų Ponsės gyventojas, ant kurio užgriuvo jo namo siena, pranešė laikraštis „El Nuevo Dia“.

Puerto Rike taip pat buvo smarkiai sutrikdytas elektros tiekimas, taip pat buvo smarkiai apgadinta daug namų ir kitų statinių, ypač 20 tūkst. gyventojų turinčiame Gvajaniljos mieste, taip pat netoliese esančioje Gvanikoje.

„Visa sala likusi be elektros“, – vietos žiniasklaidai sakė Puerto Riko elektros energijos valdybos direktorius Jose Ortizas.

Puerto Riko gubernatorė Wanda Vazquez Garced per „Twitter“ parašė, kad vyriausybė aktyvavo saugumo procedūras.

Pasak jos, vyriausybinių įstaigų darbuotojai neprivalės atvykti į darbą. „Norime, kad visi būtų saugūs“, – pridūrė gubernatorė.

Socialiniuose tinkluose žmonės dalijosi įspūdžiais apie juos pažadinusius požeminius smūgius.

Viena „Twitter“ vartotoja rašė, kad buvo „išpurtyta iš miegų“. „Visi pabudę ir smarkiai išsigandę“, – pridūrė ji.

Gvajaniljos meras vietos televizijai „NotiUno“ sakė, kad žemės drebėjimas sugriovė miesto bažnyčią.

Tuojau po žemės drebėjimo Cunamių perspėjimo centras perspėjo apie galimą pavojų, bet vėliau ši informacija buvo atšaukta.

Iš pradžių USGS skelbė, kad požeminio smūgio galingumas siekė 6,6 balo, bet vėliau patikslino informaciją.

Antradienio žemės drebėjimas buvo smarkiausias per virtinę požeminių smūgių, purčiusių salą nuo gruodžio 28 dienos.

Pirmadienio rytą Puerto Rike daugybę žmonių pažadino 5,8 balo stiprumo žemės drebėjimas, per kurį pietvakariniame Gvanikos mieste sugriuvo penki namai ir nukentėjo dar dešimtys pastatų. Be to, buvo gauta pranešimų apie nutrūkusį elektros tiekimą ir nedideles nuošliaužas, bet tąsyk žmonių nenukentėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.