Rusija šokiruota: nėščiajai – 13 metų, vaiko tėvas – pradinukas

Krasnojarske pastojo septintokė. Vaiko tėvui – 10 metų, būsima motina – 13-os. Berniukas mokosi ketvirtoje pradinės mokyklos klasėje, pranešė regione veikiantis Švietimo ministerijos padalinys, skelbia portalas gazeta.ru.

 Mergaitė pastojo nuo 10 metų draugo.
 Mergaitė pastojo nuo 10 metų draugo.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 17, 2020, 6:10 AM, atnaujinta Jan 17, 2020, 1:39 PM

Mergaitė nėščia jau septintą savaitę, jos tėvai pranešė, kad kūdikį pasiliks.

Švietimo ministerija pranešimo apie septintokę būsimą motiną sulaukė sausio 9-ąją – apie tai pranešė mokyklos direktorius, kuris taip pat kreipėsi į pareigūnus.

Mergaitė gyvena daugiavaikėje šeimoje, kuri įrašyta į socialinių tarnybų registrą. Pažymėta, kad šeima „socialiai pavojingoje situacijoje“.

Toks statusas suteiktas ne dėl to, kad tėvai girtauja ar užfiksuoti smurto atvejai. Jų motina sunkiai serga onkologine liga, o tėvas nespėja vienas pasirūpinti visais vaikais ir sergančia sutuoktine.

Socialiniai darbuotojai šeimą lankė kiekvieną mėnesį, pasak jų – visi vaikai gerai aprengti ir aprūpinti. Tačiau 13 metų mergaitės charakteris apibūdintas kaip sudėtingas: ji praleidinėja pamokas, prastai mokosi, tyčiojasi iš kitų vaikų.

Situaciją komentavęs pediatras Nikojalus Skorobogatvas tikino, kad nereikėtų stebėtis, jog tokio amžiaus vaikai galėjo pradėti kūdikį – jie abu įžengę į reprodukcinį amžių.

Sveikatos ministerijos specialistai teigia, kad tai dar vienas įrodymas, jog Rusijoje jaunuoliai pradeda lytinį gyvenimą vis anksčiau, o švietimo trūksta.

„Dabar mergaitės pradeda lytinį gyvenimą vidutiniškai 17-18 metų, o berniukai 16-17 metų“, – teigiama ministerijos pranešime. Vidurkis į jaunumo pusę pasislinko per dvejus metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.