Belgijos karalius pasakė monarchams retą kalbą JT Saugumo Taryboje

Belgijos karalius Philippe'as trečiadienį kreipėsi į Jungtinių Tautų Saugumo Tarybą Niujorke ir ragino geriau apsaugoti vaikus konfliktų zonose.

 Belgijos karalius Philippe'as trečiadienį kreipėsi į Jungtinių Tautų Saugumo Tarybą Niujorke ir ragino geriau apsaugoti vaikus konfliktų zonose.<br> AP/Scanpix nuotr.
 Belgijos karalius Philippe'as trečiadienį kreipėsi į Jungtinių Tautų Saugumo Tarybą Niujorke ir ragino geriau apsaugoti vaikus konfliktų zonose.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 13, 2020, 10:21 AM

Pasaulio monarchai retai pasirodo JT Saugumo Taryboje.

„Šiandien vieną iš penkių vaikų pasaulyje neigiamai veikia ginkluoti konfliktai“, – sakė Philippe'as ir pridūrė, jog šis skaičius „reiškia mergaites ir berniukus, bėgančius nuo kovų, suluošintus, išnaudojamus, nužudytus, tapusius lytinio smurto aukomis ar paimtus ginkluotų grupuočių“.

„Pernelyg dažnai vaikų padėtis nesulaukia dėmesio. Menkai atsižvelgiama į jų balsus, teises ir poreikius“, – pabrėžė 59 metų Philippe'as.

Karalių atlydėjo karalienė Mathilde, UNICEF garbės prezidentė Belgijoje.

Vienas ankstesnis belgų monarchas yra kalbėjęs JT Generalinėje Asamblėjoje, bet Philippe'as yra pirmasis Belgijos karalius, pasakęs kalbą JT Saugumo Tarybai, kuriai jo šalis pirmininkauja vasario mėnesį.

Per šį posėdį Saugumo Taryba vienbalsiai priėmė deklaraciją, kuria smerkiami su vaikais susiję tarptautinės teisės pažeidimai, įskaitant vaikų verbavimą dalyvauti ginkluotuose konfliktuose ir atakas prieš mokyklas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.