Venecijos karnavalas dėl potvynių ir koronaviruso sulaukė nedaug turistų

Venecijoje vasario viduryje tradiciškai vykstantis karnavalas šiemet dėl potvynių ir koronaviruso sulaukė gerokai mažiau turistų, pranešė portalas „The Local“.

 ​Venecijoje vasario viduryje tradiciškai vykstantis karnavalas šiemet dėl potvynių ir koronaviruso sulaukė gerokai mažiau turistų, pranešė portalas „The Local“.<br>ZUMA press/Scanpix nuotr.
 ​Venecijoje vasario viduryje tradiciškai vykstantis karnavalas šiemet dėl potvynių ir koronaviruso sulaukė gerokai mažiau turistų, pranešė portalas „The Local“.<br>ZUMA press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 17, 2020, 2:41 PM

„Dabar pats karnavalo įkarštis, [karnavalas] vyksta nuo vasario 8-osios iki 25-osios. Bet viešbučiai šiemet užpildyti vidutiniškai 70 procentų. Daug pramoginių renginių ir pokylių atšaukta“, – sakoma pranešime.

Didelį turistų skaičiaus sumažėjimą nulėmė daug žalos padarę praėjusių metų potvyniai ir koronaviruso epidemija, rašo portalas.

Rekordiniai potvyniai Venecijoje vyko lapkritį, kai vanduo pakildavo iki 187 cm virš normalaus lygio. Buvo apgadinta daug garsių objektų; potvynio padaryta žala vertinama mažiausiai milijardu eurų.

Turistų srautas sumažėjo Venecijos valdžiai pradėjus kovoti su dideliu lankytojų srautu, kuris kėlė nepatogumų gyventojams. Tarp taikomų priemonių yra didesnis apgyvendinimo viešbučiuose mokestis, naujas mokestis už įvažiavimą į miestą, baudos turistams už įvairius, net nedidelius taisyklių pažeidimus.

Be to, karnavalo išvakarėse mieste pradėjo veikti skaitmeninė turistų kontrolės ir apskaitos sistema su gatvėse įrengtomis kameromis. Sistema atpažįsta žmonių siluetus, nustato jų lytį ir amžiaus kategoriją, taip pat fiksuoja mobiliųjų telefonų signalus, pagal kuriuos nustato, iš kur atvažiavo turistas ir kiek laiko jis yra Venecijoje. Eksperimentas bus vykdomas iki vasario 25 dienos.

Per dieną Venecijoje apsilanko maždaug 60 tūkst. turistų.

Venecijos karnavalas baigiasi Užgavėnių antradienį, po kurio prasideda Gavėnia prieš Velykas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.