Likus mažiau nei mėnesiui iki prezidento rinkimų, jau startavo viena iš svarbiausių rinkiminės kampanijos dalių – kandidatų į šalies vadovo kėdę debatai.

Kas neateina, o kas diktuoja savo sąlygas: kandidatų į prezidentus elgesys jau kelia klausimų

Likus mažiau nei mėnesiui iki prezidento rinkimų, jau startavo viena iš svarbiausių rinkiminės kampanijos dalių – kandidatų į šalies vadovo kėdę debatai. Tačiau, panašu, toks diskusijų formatas žavi ne visus prezidento posto siekiančiuosius. Du šalies lyderiai – Gitanas Nausėda ir Ingrida Šimonytė – nesudalyvavo jau pirmuose debatuose, o iš jų bei kitų kandidatų pasigirsta pačių išsikeltų ir diktuojamų sąlygų. Naujienų portalo  lrytas.lt  kalbinti politikos ir komunikacijos ekspertai tokio kandidatų į prezidentus elgesio negiria, ir kartu pabrėžia, kad kai kuriems iš jų sąlyginai rami rinkiminė kampanija visgi atneštų naudos. Jau sulaukė kritikos Neseniai naujienų agentūros ELTA organizuotuose prezidentiniuose debatuose pasigesta ne tik parlamentaro Remigijaus Žemaitaičio, bet ir dabartinio šalies vadovo G.Nausėdos ir premjerės I.Šimonytės. Nors vėliau jie ir pateikė paaiškinimus, kad debatus praleido dėl to, jog vykdė savo pareigas, dviejų šalies lyderių neatvykimas padiskutuoti iš karto suerzino jų oponentus. „Toks įspūdis, kad prezidentinės kampanijos nevyksta Lietuvoj. Aš šiandien išsiunčiau raštą gerbiamam G.Nausėdai, pakviesdamas debatuoti tiesiogiai LRT, nes manau, kad tarp mūsų turėtų sėdėti ir G.Nausėda, ir I.Šimonytė, kurie turėtų debatuoti lygiais pagrindais. Toks įspūdis, kad jiems tiesiog nereikia nieko pasakoti“, – skundėsi advokatas Ignas Vėgėlė. Kiek vėliau ministrė pirmininkė nurodė, kad aktyvesnę rinkiminę kampaniją vykdys nuo kitos savaitės – tuomet I.Šimonytė iki pat prezidento rinkimų išeis „atostogų“, ir, jei turės laiko, užsuks ir į debatus. Tačiau taip pat premjerė pridūrė, kad žmonėms jai prisistatyti nebereikia, o ir rinkėjai žino jos nuomonę įvairiais klausimais. Tuo metu G.Nausėda informavo, kad netrukus ketina dalyvauti būtent televiziniuose debatuose. O štai kiti kandidatai debatų organizatoriams jau diktuoja ir savo norus – pavyzdžiui, Eduardas Vaitkus atsisakė „Žinių radijuje“ diskutuoti su Remigijumi Žemaitaičiu, nes norėjo tą daryti su rinkėjų apklausų lyderiais.

NEPRALEISK
Daugiau

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.