Turkija išdavė arešto orderius šimtams ryšiais su F. Gulenu kaltinamų asmenų

Turkijos valdžia išdavė šimtus arešto orderių asmenims, kurie siejami su tinklu, kaltinamu dėl nepavykusio 2016 m. valstybės perversmo, antradienį pranešė valstybinė naujienų agentūra „Anadolu“.

Turkijos valdžiai siekiant sunaikinti JAV gyvenančio musulmonų pamokslininko Fethullah Guleno vadovaujamą judėjimą, per pastaruosius trejus metus buvo sulaikyta dešimtys tūkstančių žmonių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Turkijos valdžiai siekiant sunaikinti JAV gyvenančio musulmonų pamokslininko Fethullah Guleno vadovaujamą judėjimą, per pastaruosius trejus metus buvo sulaikyta dešimtys tūkstančių žmonių.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 18, 2020, 11:48 AM

Turkijos valdžiai siekiant sunaikinti JAV gyvenančio musulmonų pamokslininko Fethullah Guleno vadovaujamą judėjimą, per pastaruosius trejus metus buvo sulaikyta dešimtys tūkstančių žmonių. F. Gulenas vis dėlto neigia esąs atsakingas už bandymą rengti perversmą. Jo vadovaujamas judėjimas turėjo rėmėjų iš įvairių Turkijos visuomenės grupių: pradedant karinėmis pajėgomis, baigiant teismais ir vyriausybe.

Tyrimo dėl įtariamo sukčiavimo policijos pareigūnų egzaminų metu Ankaros prokuratūra arešto orderius išdavė 467 žmonėms iš 67 miestų, pranešė „Anadolu“. Turkų prokurorai mano, kad šie žmonės yra susiję su F. Guleno tinklu.

Šalies vakaruose esančio Izmiro miesto prokurorai išdavė 157 karinio jūrų laivyno ir oro pajėgų kariškių iš 43 miestų arešto orderius, taip pat dėl ryšių su F. Guleno judėjimu.

Vykdant tyrimą dėl F. Gulano šalininkų infiltracijos į teismų sistemą, arešto orderiai išduoti 71 įtariamajam iš 15 miestų, informavo „Anadolu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.