Pareigūnai po 25 metų išsiaiškino, kas Piterbore pasmaugė 6-erių mokyklinuką

Policija Jungtinėje Karalystėje paskelbė, kad išsiaiškino 25 metų senumo nusikaltimą. Kaltinimai buvo pareikšti asmeniui, kuris 1994-aisiais pasmaugė 6-erių mokyklinuką.

 Policija Jungtinėje Karalystėje paskelbė, kad išsiaiškino 25 metų senumo nusikaltimą. Kaltinimai buvo pareikšti asmeniui, kuris 1994-aisiais pasmaugė 6-erių mokyklinuką.<br> lrytas.lt koliažas.
 Policija Jungtinėje Karalystėje paskelbė, kad išsiaiškino 25 metų senumo nusikaltimą. Kaltinimai buvo pareikšti asmeniui, kuris 1994-aisiais pasmaugė 6-erių mokyklinuką.<br> lrytas.lt koliažas.
Rikki Neave.<br> PA/Scanpix nuotr.
Rikki Neave.<br> PA/Scanpix nuotr.
Jamesas Watsonas.<br> SWNS/Scanpix nuotr.
Jamesas Watsonas.<br> SWNS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Feb 19, 2020, 6:39 AM

Mažametis Rikki Neave į mokyklą 1994-ųjų lapkričio 28-ają taip ir nenuėjo. Jo nuogas kūnas buvo rastas tik po paros. Nuo namų berniukas buvo nutolęs vos kelis šimtus metrų.

Berniuko uniforma buvo rasta netoliese esančioje šiukšlinėje.

Pirmadienį Jungtinės Karalystės policija paskelbė, kad dėl nužudymo kaltinimus paskelbė 38-erių Jamesui Watsonui. Nužudymo metu jam buvo vos 13 metų.

„Šis sprendimas buvo priimtas apsvarsčius visus surinktus įrodymus ir per naują įvertinus šios bylos sudėtingumą“, – tvirtino vyriausiasis prokuroras Chrisas Longas.

1996-aisiais dėl R.Neave nužudymo buvo teista jo motina Ruth Neave. Teismas jos nepripažino kalta nužudžius berniuką, tačiau moteris 7 metus praleido kalėjime dėl netinkamo rūpinimosi vaiku.

Byla nebuvo tiriama toliau, tačiau 2015-aisiais atsirado naujų liudytojų, kurie tvirtino, kad tą rytą Rikki matė su dviem paaugliais.

J.Watsonas dėl berniuko nužudymo pirmą kartą buvo sulaikytas 2016-aisiais, tačiau vyrui pavyko be paso pabėgti į Portugaliją.

Jis erzino pareigūnus socialiniuose tinkluose dalindamasis nuotraukomis, kaip girtuokliauja, deginasi saulėje ir net pozuoja nuogas.

Galiausiais vyras buvo suimtas ir perduotas Jungtinės Karalystės teisėsaugai, tačiau 2018-aisiais vyrą pareigūnai paleido tvirtindami, kad pareikšti kaltinimus neužtenka įkalčių.

Šį kartą buvo nuspręsta, kad įkalčių vis dėlto pakanka. Berniuko motina tvirtina, kad šis įvykis ją kankina iki šiol.

„Skauda širdį galvojant, kad policija buvo taip arti mano sūnaus žudiko įkalinimo, tačiau galutinio sprendimo taip ir nepriėmė“, – ji teigė 2017-aisais.

Parengta pagal „The Guardian“ ir „Fox News“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.