Koronavirusas plinta Irane – mirė du pacientai, užsikrėtė dar trys žmonės

Irane dar trys žmonės užsikrėtė iš centrinės Kinijos atkeliavusiu naujuoju koronavirusu, ketvirtadienį, praėjus dienai po pranešimo, kad šalies Komo mieste nuo šio užkrato mirė du pacientai, paskelbė pareigūnai.

 Irane koronavirusas pasiglemžė pirmąsias aukas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Irane koronavirusas pasiglemžė pirmąsias aukas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Kinijoje užsikrėtusiųjų naujuoju koronavirusu daugėja, jis taip pat plinta ir į kitas šalis.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Kinijoje užsikrėtusiųjų naujuoju koronavirusu daugėja, jis taip pat plinta ir į kitas šalis.<br>SIPA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2020-02-20 16:41

Pasak valstybinės naujienų agentūros IRNA, šventajame Komo mieste buvo uždarytos mokyklos ir universitetai, įskaitant šiitų religines seminarijas. Remiantis kitais žiniasklaidos pranešimais, Teheranas neseniai evakavo 60 iraniečių studentų iš Uhano – epidemijos epicentre atsidūrusio Kinijos miesto.

Maždaug už 140 km į pietus nuo sostinės Teherano esantis Komas pritraukia daug piligrimų ir teologiją studijuojančių musulmonų šiitų iš paties Irano, taip pat iš Irako, Pakistano ir Afganistano bei Azerbaidžano.

Irano sveikatos apsaugos ministerijos pareigūnas Kiyanoushas Jahanpouras socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad Irane iš viso patvirtinti penki užsikrėtimo atvejai. Pasak jo, du užsikrėtusieji, senyvi Irano piliečiai, trečiadienį mirė Kome.

IRNA žiniomis, visi trys nauji pacientai yra Kome gyventojai iraniečiai, vienas kurių lankėsi Arako mieste. Irano sveikatos apsaugos ministro pavaduotojas Mohammadas Mahdi Gouya nurodė, kad jie nėra kontaktavę su Kinijos piliečiais.

Irano tarnybos šiuo metu tiria infekcijos kilmę ir galimą ryšį su piligrimais iš Pakistano ar kitų šalių.

Anot sveikatos apsaugos ministro Saeedo Namaki, į tėvynę sugrįžus maždaug 60 iš Uhano evakuotų Irano studentų jiems buvo skirtas karantinas. Praėjus 14 dienų jie buvo paleisti, nes nė vienam nepasireiškė sveikatos sutrikimų.

Teheranas anksčiau buvo labai priklausomas nuo Kinijos, pirkusios iš jo naftą, o kai kurios kinų bendrovės iki šiol palaiko prekybos ryšius su šiitiška respublika, nors JAV paskelbė jai griežtas sankcijas. Kitaip negu kitos šalys, tokios kaip Saudo Arabija, uždraudusi savo piliečiams ir gyventojams keliauti į Kiniją, Iranas kol kas tokių apribojimų neįvedė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.