Šiaurės Makedonijoje pareigūnai aptiko 40 furgone pasislėpusių migrantų

Šiaurės Makedonijos pasienio kontrolės pareigūnai sulaikė 40 migrantų, aptiktų furgone netoli vieno centrinio miesto, bei suėmė prekyba žmonėmis įtariamą vairuotoją, ketvirtadienį pranešė policija.

 Šiaurės Makedonijoje pareigūnai aptiko 40 furgone pasislėpusių migrantų.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Šiaurės Makedonijoje pareigūnai aptiko 40 furgone pasislėpusių migrantų.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-02-27 22:59

Pasak pareigūnų, furgone prie centrinio Štipo miesto, esančio apie 90 km į pietus nuo sostinės Skopjės, vėlų trečiadienį buvo aptikti 36 afganistaniečiai ir keturi pakistaniečiai.

Manoma, kad tie migrantai į Šiaurės Makedoniją nelegaliai pateko iš Graikijos. Jie buvo perkelti į sulaikymo centrą pasienyje esančiame Gevgelijos miestelyje, vėliau juos ketinama deportuoti į Graikiją.

Šiaurės Makedonija buvo dalis vadinamojo „Balkanų kelio“ migrantams ir pabėgėliams, siekiantiems patekti į labiau klestinčias Europos Sąjungos šalis. Nors šis kelias uždarytas jau kelerius metus, tūkstančiai vis dar moka dideles sumas prekeiviams žmonėmis, kad padėtų jiems kirsti Balkanus.

Naujausi duomenys rodo, kad per pirmas tris sausio savaites buvo sulaikyti 1 365 migrantai, neteisėtai patekę į Šiaurės Makedoniją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.