Berniukas matė, kaip miršta senelis: viruso zonoje uždaryti žmonės negali prisišaukti pagalbos

Jaunas berniukas Hubėjaus provincijoje matė kaip miršta jo senelis ir liko namuose, nes įsigaliojo draudimas išeiti iš namų, dėl regione siaučiančio koronaviruso.

 Jaunas berniukas Hubėjaus provincijoje matė kaip miršta jo senelis ir liko namuose, nes įsigaliojo draudimas išeiti iš namų, dėl regione siaučiančio koronaviruso.<br>TASS/Scanpix nuotr.
 Jaunas berniukas Hubėjaus provincijoje matė kaip miršta jo senelis ir liko namuose, nes įsigaliojo draudimas išeiti iš namų, dėl regione siaučiančio koronaviruso.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 28, 2020, 3:52 PM, atnaujinta Feb 28, 2020, 6:30 PM

Tokios naujienos sukėlė pasipiktinimo audrą visoje Kinijoje. Vietos bendruomenės darbuotojai pirmadienį apsilankė senolio pavarde Tan namuose, kuris jau keletą dienų buvo miręs.

Jo penkerių ar šešerių metų anūkas taip pat buvo namie. Regiono viešojo skyriaus pavaduotojas Guo Ruibingas neigė informaciją, kad vaikas keletą dienų praleido su mirusiu seneliu ir maitinosi tik sausainiais.

Pasak jo, bendruomenės savanoriai kasdien lankydavosi pas žmones ir tikrindavo jų sveikatos būklę.

Pats berniukas darbuotojams teigė, kad senelis jo primygtinai prašė neiti iš namų, nes lauke siaučia virusas.

Atliekamas tyrimas dėl senolio mirties, o pats vaikas dabar globojamas vietos pareigūnų, nes jo tėtis šiuo metu yra Guangsi regione ir negali iš jo išvykti.

Kuomet buvo paklausta apie senolio sveikatos būklę prieš mirtį, G.Ruibingas patikino, kad jo kūno temperatūra buvo normali.

Tačiau daug kiniečių neabejoja, kad jiems pateikiama melaginga informacija. „Šalyje skleidžiama daug gandų ir melo, nes valdžia pati teikia neteisingą informaciją. Uhano valdžia negalima pasitikėti. Gali pasitikėti tik savais“, – socialiniame tinkle „Weibo“ rašė internautas.

„Kodėl jie atlieką tokį prastą darbą, paneigdami kilusius gandus. Valdžia visuomet sako, kad tokie dalykai neįmanomi, bet kas jų gali klausyti“, – rėžė kitas „Weibo“ vartotojas.

Šijano mieste, kur buvo rastas nusilpęs ir senelį praradęs berniukas įvesta nepaprastoji padėtis, kuri būna taikoma tik karinio konflikto metu.

Žmonės negali išeiti iš namų, į miesto rajonus negali įvažiuoti jokie automobiliai. Gatvėse vaikšto tik sveikatos apsaugos darbuotojai, kurie dalina vaistus, maistą ir kitas būtiniausias priemones.

Tie, kurie bandys išeiti iš namų, bus sulaikyti, rašoma oficialiame savivaldos pranešime.

Parengta pagal „The Guardian“ inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.