Koronavirusas plinta toliau: JAV, Australijoje ir Tailande užfiksuotos pirmosios mirtys

Liuksemburge šeštadienį buvo patvirtintas pirmasis užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejis, žurnalistams sakė sveikatos ministrė Paulette Lenert.

 ​Liuksemburge šeštadienį buvo patvirtintas pirmasis užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejis, žurnalistams sakė sveikatos ministrė Paulette Lenert.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 ​Liuksemburge šeštadienį buvo patvirtintas pirmasis užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejis, žurnalistams sakė sveikatos ministrė Paulette Lenert.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 ​Liuksemburge šeštadienį buvo patvirtintas pirmasis užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejis, žurnalistams sakė sveikatos ministrė Paulette Lenert.<br>M.Patašiaus nuotr.
 ​Liuksemburge šeštadienį buvo patvirtintas pirmasis užsikrėtimo naujuoju koronavirusu atvejis, žurnalistams sakė sveikatos ministrė Paulette Lenert.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 1, 2020, 10:15 AM, atnaujinta Mar 1, 2020, 1:27 PM

Į penktą dešimtį įkopęs vyras „šios savaitės pradžioje“ grįžo iš Italijos į Liuksemburgą, ir netrukus jam pasireiškė koronaviruso sukeliamos ligos COVID-19 simptomai. Atlikus tyrimą, jam buvo diagnozuota ši infekcija, nurodė ministrė.

Pasak jos, į Nyderlandus tirti išsiųstas dar vienas mėginys, tyrimo rezultatai paaiškės sekmadienį.

Pacientas izoliuotas vienoje Liuksemburgo ligoninėje, jo šeimos nariai karantinuoti. P. Lenert pridūrė, kad susidūrus su COVID-19 atveju, laikomasi visų procedūrų, „kaip ir planuota“.

P. Lenert nurodė, kad tas asmuo sugrįžo iš Italijos per Belgijos Šarlerua oro uostą. Šiaurės Italijoje užfiksuotas didžiausias koronaviruso protrūkis Europoje: juo užsikrėtė daugiau kaip 1 000 žmonių, o 29 asmenys mirė.

Dar 18 Liuksemburgo piliečių šiuo metu laikomi karantine viename viešbutyje Ispanijos Tenerifės saloje, kur koronavirusas buvo nustatytas vienam ten apsistojusiam vyrui ir jo sutuoktinei.

Pirmos mirtys JAV, Australijoje ir Tailande

Sekmadienį buvo pranešta ne tik apie koronaviruso plitimą naujose valstybėse, tačiau apie pirmąsias mirtis dalyje tų, kuriose jau seniau buvo užfiksuoti COVID-19 ligos atvejai.

Tailande mirė 35-erių metų vyras, kuris sirgo dengės karštlige. Australijoje mirė 78-erių vyras, kuris buvo vienas iš „Diamond Princess“ kruizinio laivo keleivių. Jo žmona taip pat serga koronavirusu.

Šeštadienio vakarą JAV pareigūnai patvirtino apie pirmąją mirtį nuo koronaviruso. Vašingtono valstijoje mirė į šeštą dešimtį įkopęs vyras.

Tuo tarpu Kinijoje sekmadienį buvo pranešta apie 573 naujus koronaviruso atvejus. Tai didžiausias užsikrėtusiųjų skaičiaus augimas per pastarąją savaitę. tačiau mirčių per praėjusią parą buvo tik 35, tad šis skaičius toliau tolygiai mažėja.

Iranas pranešė apie 11 naujų mirčių nuo COVID-19

Irano sveikatos ministerija sekmadienį pranešė apie 11 naujų mirčių nuo naujojo koronaviruso sukeliamos ligos COVID-19 ir 385 naujus užsikrėtimo atvejus.

Bendras užsikrėtusiųjų skaičius Irane dabar siekia 978, o mirčių – 54.

„Vienuolika žmonių prarado gyvybes“ per pastarąją parą, per spaudos konferenciją, kuri buvo transliuojama per televiziją, sakė ministerijos atstovas Kianoushas Jahanpouras.

Airijoje patvirtintas pirmas koronaviruso atvejis

Airija šeštadienį patvirtino pirmąjį savo koronaviruso atvejį; jis nustatytas vyrui, neseniai grįžusiam iš Šiaurės Italijos, informavo vyriausybė.

Sveikatos departamento pareigūnai nurodė, kad šiam vyrui iš rytinės Airijos dalies teikiama „tinkama medicinos pagalba“ po to, kai laikantis „nustatytų protokolų“ jis buvo ištirtas ir jam buvo nustatyta naujojo koronaviruso sukeliama liga COVID-19.

„Šis atvejis susijęs su [sugrįžimu] iš paveiktos teritorijos Šiaurės Italijoje, o ne kontaktu su kitu patvirtintu atveju“, – sakoma Sveikatos departamento pranešime.

Pareigūnai stengiasi nustatyti visus asmenis, su kuriuo galėjo kontaktuoti tas vyras, kad „suteiktų jiems informacijos ir patarimų, kaip užkirsti kelią tolesniam plitimui“, priduriama jame.

Sveikatos ministras Simonas Harrisas sakė, jog tai, kad šalyje patvirtintas pirmasis naujojo koronaviruso atvejis, „nebuvo netikėta“.

„Ruošėmės tam nuo sausio“, – teigė jis.

COVID-19 epidemija ir toliau plinta pasaulyje; šios ligos atvejų dabar užfiksuota 59 šalyse

Nuo jos mirė beveik 3 tūkst. žmonių, o užsikrėtė beveik 87 tūkstančiai, rodo Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO) duomenys.

Armėnijoje užfiksuotas pirmas koronaviruso atvejis

Armėnijoje patvirtintas pirmas koronaviruso atvejis, sekmadienį pranešė šalies premjeras Nikolas Pašinianas.

„Prieš maždaug dvi valandas, deja, pasitvirtino pirmas koronaviruso atvejis. Pacientas – 29 metų Armėnijos pilietis, kuris vasario 28 dieną su žmona grįžo iš Irano“, – sekmadienį paryčiais parašė N. Pašinianas savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

Pasak premjero, paciento būklę gydytojai vertina kaip patenkinamą.

„Kai kreipėsi į ligoninę, jam buvo [pakilusi] temperatūra. Dabar temperatūros jis neturi. Jo sutuoktinei atlikto tyrimo dėl koronaviruso rezultatai buvo neigiami“, – feisbuke parašė N. Pašinianas.

„Armėnijos vyriausybė imsis būtinų priemonių, suplanuotų pagal Pasaulio sveikatos organizacijos nurodymus. Su pacientu kontaktavę asmenys bus izoliuoti“, – pridūrė jis.

„Šiandien bus izoliuoti apie 30 piliečių“, – nurodė Armėnijos premjeras.

Jis taip pat pranešė, kad dėl koronaviruso atšaukiamos sekmadienio vakarą planuotos eitynės, skirtos pagerbti žuvusiųjų per masinius neramumus 2008-ųjų kovo 1-ąją atminimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.