Luvro muziejus, darbuotojams nutraukus protestą dėl koronaviruso grėsmės, vėl atidarytas

Paryžiaus Luvro muziejus trečiadienį vėl buvo atidarytas, jo vadovybei ėmus sklaidyti protestavusių darbuotojų nuogąstavimus dėl koronaviruso plitimo.

 ​Paryžiaus Luvro muziejus trečiadienį vėl buvo atidarytas, jo vadovybei ėmus sklaidyti protestavusių darbuotojų nuogąstavimus dėl koronaviruso plitimo.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 ​Paryžiaus Luvro muziejus trečiadienį vėl buvo atidarytas, jo vadovybei ėmus sklaidyti protestavusių darbuotojų nuogąstavimus dėl koronaviruso plitimo.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 4, 2020, 2:19 PM

Muziejaus pareiškime sakoma, kad susidūręs su „teisėtu susirūpinimu“ dėl viruso SARS-CoV-2 plitimo jis sutiko imtis „papildomų priemonių“ darbuotojų ir lankytojų saugumui užtikrinti.

Gausiausiai lankomas muziejus pasaulyje buvo uždarytas nuo sekmadienio, jo darbuotojams atsisakius dirbti dėl galimos grėsmės jų sveikatai. Muziejus nedirbo sekmadienį ir pirmadienį, o antradieniais ir šiaip būna uždarytas visuomenei.

Trečiadienį ryte lauke lūkuriavusius kelis šimtus lankytojų dar pasitiko užrašas, kad „dėl išskirtinių aplinkybių muziejus atsidarys vėliau“.

Muziejaus vadovybė, bandydama įkalbėti darbuotojus grįžti, be kita ko, pažadėjo juos aprūpinti rankų dezinfekavimo priemonėmis ir užtikrinti galimybę dažniau plautis rankas.

Kaip anksčiau šią savaitę sakė Luvro darbuotojams atstovaujančios profsąjungos CGT narys Christianas Galani, muziejuje dirbantys žmonės nusprendė pasinaudoti savo pagrįsta teise neišeiti į darbą dėl grėsmės jų gyvybei ar sveikatai.

Prancūzijoje nuo sausio pabaigos nustatyta daugiau nei 200 koronaviruso atvejų, keli žmonės mirė.

Praėjusį savaitgalį šalies valdžia, siekdama apriboti naujojo viruso plitimą, paskelbė keletą priemonių, tarp jų – nurodymą atšaukti visus daugiau kaip 5 tūkst. žmonių susibūrimus uždarose erdvėse.

Pernai Luvrą aplankė 9,6 mln. žmonių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.