Londono benamiai bus izoliuojami viešbučiuose

Londone šimtai benamių bus apgyvendinti viešbučiuose, kur jie galės izoliuotis ir užsitikrins „gyvybiškai svarbią apsaugą“ nuo koronaviruso, šeštadienį paskelbė miesto meras Sadiqas Khanas.

 ​Londone šimtai benamių bus apgyvendinti viešbučiuose, kur jie galės izoliuotis ir užsitikrins „gyvybiškai svarbią apsaugą“ nuo koronaviruso, šeštadienį paskelbė miesto meras Sadiqas Khanas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 ​Londone šimtai benamių bus apgyvendinti viešbučiuose, kur jie galės izoliuotis ir užsitikrins „gyvybiškai svarbią apsaugą“ nuo koronaviruso, šeštadienį paskelbė miesto meras Sadiqas Khanas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 21, 2020, 2:47 PM

Mero biuro pranešime sakoma, kad ateinančioms 12 savaičių šiuo tikslu buvo rezervuota 300 kambarių dviejuose viešbučiuose.

„Koronaviruso protrūkis Londone veikia kiekvieną, ir privalome daryti viską, ką galime, kad apsaugotume kiekvieno sveikatą – taip pat, be kita ko, londoniečių, kiekvieną naktį miesgančių po atviru dangumi sostinės gatvėse“, – aiškino S. Khanas.

„Nakvojančių be pastogės gyvenimas ir šiaip sudėtingas ir neužtikrintas, tad esu pasiryžęs daryti viską, ką galiu, kad užtikrinčiau, jog jiems, kaip ir visiems londoniečiams, būtų suteikta geriausia įmanoma apsauga“, – pabrėžė meras.

Manoma, kad Jungtinės Karalystės sostinėje šis planas buvo pradėtas įgyvendinti penktadienį vakare.

Praeitų metų merijos duomenys rodo, kad Londono gatvėse naktimis miega apie 1,1 tūkst. žmonių.

Neturintys pastogės bus įkurdinti dviejuose viešbučiuose, priklausančiuose tinklui „Intercontinental“. Benamiai į šiuos viešbučius bus nuvežti taksistų, savanoriškai pasiūliusių savo pagalbą.

Šią savaitę Britanijos vyriausybė ėmėsi griežtesnių priemonių koronaviruso epidemijai suvaldyti ir nurodė užsidaryti daugeliui viešųjų erdvių, tokių kaip barai, restoranai, kavinės, sporto klubai ir kino teatrai.

Iki šiol šalyje mirė 177 žmonės, kuriems buvo patvirtinta koronaviruso infekcija COVID-19.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.