Mirė JAV judėjimo už pilietines teises lyderis Josephas Lowery

JAV judėjimo už pilietines teises lyderis Josephas Lowery, kuris dalyvaudavo kampanijose su Martinu Lutheriu Kingu, penktadienį būdamas 98 metų mirė, pranešė žiniasklaida.

 JAV judėjimo už pilietines teises lyderis Josephas Lowery, kuris dalyvaudavo kampanijose su Martinu Lutheriu Kingu, penktadienį būdamas 98 metų mirė, pranešė žiniasklaida.<br> AP/Scanpix nuotr.
 JAV judėjimo už pilietines teises lyderis Josephas Lowery, kuris dalyvaudavo kampanijose su Martinu Lutheriu Kingu, penktadienį būdamas 98 metų mirė, pranešė žiniasklaida.<br> AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 28, 2020, 9:27 AM

1921-aisiais gimęs metodistų pastorius J. Lowery buvo tokių judėjimo už pilietines teises figūrų kaip M. L. Kingas ir Jesse Jacksonas bendražygis, padėjo M. L. Kingui įsteigti pilietinių teisių organizaciją „Southern Christian Leadership Conference“ (SCLC).

J. Lowery buvo pakviestas kalbėti per pirmojo JAV juodaodžio prezidento Baracko Obamos inauguraciją 2009 metais, o vėliau buvo apdovanotas aukščiausiu JAV civiliniu apdovanojimu – Laisvės medaliu.

„Pastorius Josephas Lowery buvo kovotojas už pilietines teises“, – laikraščiui „The Atlanta Journal-Constitution“ sakė kitas kovos už pilietines teises lyderis, JAV Atstovų Rūmų narys Johnas Lewisas.

„Jis... niekada nepasiduodavo. Jis žygiuodavo ir protestuodavo visoje Amerikoje. Šį vakarą gedime dėl jo mirties“, – sakė J. Lewisas.

„Šįvakar puikus pastorius Josephas E. Lowery išėjo iš Žemės į amžinybę. Mintimis ir maldomis esame su jo šeima“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Atlantoje įsikūręs M. L. Kingo centras.

„Jis buvo kovotojas už pilietines teises, prieš neteisybę, [buvo] brangus Kingo šeimos draugas“, – sakoma pranešime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.