Ukrainos parlamentas pakeitė sveikatos apsaugos ministrą

Ukrainos Aukščiausioji Rada atleido sveikatos apsaugos ministrą Ilją Emecį iš užimamų pareigų, o  į jo vietą paskyrė premjero pasiūlytą  buvusį Odesos srities administracijos vadovą Maksimą Stepanovą. 

 Ukrainos Aukščiausioji Rada atleido sveikatos apsaugos ministrą Ilją Emecį iš užimamų pareigų, o  į jo vietą paskyrė premjero pasiūlytą  buvusį Odesos srities administracijos vadovą Maksimą Stepanovą.   <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Ukrainos Aukščiausioji Rada atleido sveikatos apsaugos ministrą Ilją Emecį iš užimamų pareigų, o  į jo vietą paskyrė premjero pasiūlytą  buvusį Odesos srities administracijos vadovą Maksimą Stepanovą.   <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 30, 2020, 5:47 PM

Už I. Emecio atleidimą neeiliniame posėdyje balsavo 271 parlamento narys.

Tuo metu už M. Stepanovo paskyrimą vadovauti ministerijai deputatai palaikė ne iš karto. Per pirmąjį balsavimą už M. Stepanovą pasisakė tik 217 deputatų ir jų balsų neužteko kandidatūrai patvirtinti.

Per antrąjį balsavimą M. Stepanovą palaikė 246 parlamento nariai ir jis buvo patvirtintas, pranešė „Interfax“.

M.  Stepanovą, buvusį Odesos srities administracijos vadovą, buvęs prezidentas Petro Porošenka atleido iš pareigų 2019 metų balandžio 10 dieną, per pačią prezidento rinkimų kampaniją. Dėl šio atleidimo tarp buvusio prezidento ir M. Stepanovo kilo viešas konfliktas, per kurį buvo apsikeista kaltinimais.

Medicininį išsilavinimą turintis M. Stepanovas taip pat turi darbo komercinėse struktūrose patirties, yra dirbęs  Ukrainos nacionalinės energetikos grupėje „Naftogaz“, Ukrainos valstybinėje mokesčių administracijoje.

Anksčiau buvo pranešta, kad sekmadienį vakare I. Emecis atsisakė trauktis iš sveikatos apsaugos ministro posto. Buvęs Ukrainos vaikų kardiologijos ir kardiochirurgijos centro vedėjas ministru buvo paskirtas kovo 4 dieną.

Ukrainos sveikatos apsaugos ministrų keitimas vyksta naujojo koronaviruso pandemijos fone.

Iki pirmadienio 10 val. ryto Ukrainoje buvo užregistruota 480 užsikrėtusių COVID-19.

„Iš jų 11 atvejų baigėsi mirtimi, šeši pacientai pasveiko. Per parą užregistruoti 62 nauji atvejai“, – sakoma pranešime, ministerijos paskelbtame socialinio tinklo „Telegram“ kanalu „Koronavirus-info“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: įvykiai Sakartvele – nauja kova tarp Rusijos ir Vakarų?