Saliamono Salų keltui nepaisius įspėjimų, per audrą dingo 27 žmonės

Saliamono Salų policija sekmadienį patvirtino, kad nuo kelto, kuris ignoravo perspėjimus ir išplaukė į smarkią audrą, denio smarkus vėjas ir didelės bangos nušlavė 27 keleivius.

Saliamono Salų policija sekmadienį patvirtino, kad nuo kelto, kuris ignoravo perspėjimus ir išplaukė į smarkią audrą, denio smarkus vėjas ir didelės bangos nušlavė 27 keleivius.<br>AP/Scanpix nuotr.
Saliamono Salų policija sekmadienį patvirtino, kad nuo kelto, kuris ignoravo perspėjimus ir išplaukė į smarkią audrą, denio smarkus vėjas ir didelės bangos nušlavė 27 keleivius.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 5, 2020, 1:08 PM

Per paiešką nelaimės rajone rasta daug nuolaužų, tačiau jokių lavonų nesimatė, sakė policijos vyresnysis inspektorius Richardas Menapi.

Žmonės plaukė iš sostinės Honiaros į daugiau kaip už 120 kilometrų esančią Vakarų Arearės apygardą, vyriausybei evakuojant gyventojus į jų gimtuosius kaimus dėl koronaviruso pandemijos grėsmės. Saliamono Salos yra tarp nedaugelio valstybių, kur dar neužregistruota COVID-19 atvejų.

Motorlaivis „Taimareho“ su daugiau kaip 700 žmonių išplaukė vėlų ketvirtadienio vakarą. Tuo metu atogrąžų ciklonas „Haroldas“ sparčiai artėjo prie Saliamono Salų, o meteorologai ragino atidėti nebūtinas keliones.

Tačiau kelto kapitonas šio patarimo nepaisė. Penktadienį prieš aušrą „Taimareho“ užklupo didžiulės bangos. Pareigūnams prireikė daugiau kaip 24 valandų, kad nustatytų, kiek žmonių buvo nušluota per bortą.

„Kelte buvo 738 keleiviai, įskaitant įgulą ir kapitoną, bet po suskaičiavimo patvirtinta, kad 27 žmonės dingo, o bendras išgyvenusiųjų skaičius yra 711, įskaitant įgulą“, – sakė R. Menapi.

„Atvykus į paieškos rajoną pastebėta daug vandens paviršiuje plūduriuojančių nuolaužų, bet nesimatė jokių dingusių žmonių“, – nurodė jis.

„Haroldas“ vėlai sekmadienį turi pasiekti Vanuatu. Šios šalies meteorologijos tarnyba perspėja dėl „griaunančių“ vėjų iki 165 km per val., didelių ar labai didelių bangų.

„Žmonėms, įskaitant į jūrą plaukiančių laivų [įgulas], griežtai patariama neplaukti į jūrą“, – nurodė tarnyba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: įvykiai Sakartvele – nauja kova tarp Rusijos ir Vakarų?