ES ragina Rusiją tirti grasinimus žurnalistei J. Milašinai

Europos Sąjunga paragino Rusijos valdžią ištirti grasinimus nepriklausomo laikraščio „Novaja gazeta“ žurnalistei Jelenai Milašinai ir užtikrinti jos saugumą, pareiškė Europos išorės veiksmų tarnybos (EIVT) atstovas.

ES ragina Rusiją tirti grasinimus žurnalistei J. Milašinai (nuotr.)<br>D. Umbraso nuotr.
ES ragina Rusiją tirti grasinimus žurnalistei J. Milašinai (nuotr.)<br>D. Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 24, 2020, 11:47 AM

„Raginame Rusijos valdžią atlikti visapusišką Jelenos Milašinos ir advokatės Marinos Dubrovinos užpuolimo vasario 6 dieną tyrimą, kad kaltieji būtų patraukti atsakomybėn“, – sakoma pareiškime, kuris penktadienį buvo paskelbtas Briuselyje.

„Mus neramina [ir] kiti bandymai nutildyti žurnalistus, įskaitant žurnalistės Svetlanos Prokopjevos baudžiamąjį persekiojimą, kaltinant ją terorizmo teisinimu dėl jos kritinių pastabų Rusijos valdžiai, už kurį jai gali būti skirta septynerių metų įkalinimo bausmė. Žiniasklaidos laisvė turi būti gerbiama, o kaltinimai jai turi būti panaikinti“,– pažymima pareiškime.

Jame sakoma, kad ES vienareikšmiškai smerkia visus grasinimus žurnalistams ir smurtą jų atžvilgiu.

„Pastaraisiais metais matome, kad erdvė nepriklausomai žurnalistikai ir pilietinei visuomenei Rusijos Federacijoje sumažėjo. Dažnai pranešama apie bauginimo, grasinimų ir smurto prieš žurnalistus atvejus. Tikimės, kad Rusijos Federacija vykdys savo tarptautinius ir vidaus įsipareigojimus, ir užtikrins žurnalistams galimybę dirbti saugioje aplinkoje, nebijant represijų“, – pažymėjo EIVT atstovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.