Kenija tiria šešių gyvybių pareikalavusį lėktuvo sudužimą Somalyje

Kenijos tarnybos antradienį tiria šešių žmonių gyvybių pareikalavusį medicinos reikmenis gabenusio lėktuvo sudužimą Somalyje, o vienas somaliečių pareigūnas pareiškė, kad orlaivis buvo numuštas.

 Kenija tiria šešių gyvybių pareikalavusį lėktuvo sudužimą Somalyje.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
 Kenija tiria šešių gyvybių pareikalavusį lėktuvo sudužimą Somalyje.  <br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 5, 2020, 2:15 PM

Kenijos civilinės aviacijos administracija antradienį pranešė, kad šalyje įregistruotas oro bendrovės „African Express“ dvimotoris lėktuvas sudužo pirmadienio popietę artėdamas prie Bardalės „aplinkybėmis, kurių dar nepatvirtinome“.

Nuo žemės paleistas sviedinys pataikė į lėktuvą jam artėjant prie tūpimo tako Bajaus regione, naujienų agentūrai AP sakė Pietvakarių valstijos administracijos pareigūnas Ahmedas Isaqas.

Šis aerodromas įsikūręs karinėje bazėje, kurią naudoja Etiopijos pajėgos, kovojančios drauge su kitomis Afrikos Sąjungos šalimis prieš džihadistų judėjimą „al Shabaab“. Ši grupuotė kontroliuoja kai kurias kaimiškas vietoves Somalio pietuose ir centrinėje dalyje.

Etiopijos valdžia antradienį iš karto nepateikė jokių komentarų.

Nairobio išplatintame pareiškime nurodoma, kad lėktuvas buvo pakilęs iš Somalio sostinės Mogadišo, sustojo Baidoa, o paskui išskrido Bardalės link. Keniečių valdžia pareiškė palaikanti ryšius su Somalio civilinės aviacijos administracija.

Tuo metu somaliečių Transporto ministerija katastrofą pavadino „siaubinga nelaime“, ir nurodė, jog vyriausybė atlieka tyrimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.