Jauniausias Lenkijos egzorcistas apžavėjo Vyriausybę: gavo 50 mln. zlotų

Kaimyninę Lenkiją valdanti katalikiška Teisės ir teisingumo partija (TTP) nuolat dosniai šelpia biudžeto lėšomis bažnytines organizacijas, tačiau paskutinė dovana šokiravo net ir didelę dalį tikinčiųjų.

 Kaimyninę Lenkiją valdanti katalikiška Teisės ir teisingumo partija (TTP) nuolat dosniai šelpia biudžeto lėšomis bažnytines organizacijas, tačiau paskutinė dovana šokiravo net ir didelę dalį tikinčiųjų.<br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
 Kaimyninę Lenkiją valdanti katalikiška Teisės ir teisingumo partija (TTP) nuolat dosniai šelpia biudžeto lėšomis bažnytines organizacijas, tačiau paskutinė dovana šokiravo net ir didelę dalį tikinčiųjų.<br> Zuma Press/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Specialiai lrytas.lt, Varšuva

May 25, 2020, 3:09 PM, atnaujinta May 25, 2020, 3:48 PM

Vyriausybė nusprendė, jog smurtą patyrusiems vaikams pagalbą teikiančios organizacijos yra nebereikalingos, ir visas lėšas skyrė kunigui egzorcistui. Penkiasdešimt milijonų zlotų (11 mln. eurų) atiteko 38 metų kunigo egzorcisto Michalo Olszewskio įkurtai organizacijai „Profeto“.

Pastaroji iki tol neturėjo nieko bendro su pagalba nukentėjusiems nuo smurto, o siekė tapti didžiausia tikėjimo jaunimui skleidėja internete. Visuomenę šokiravo žiniasklaidos paviešinti M.Olszewskio pasisakymai radijuje, internetiniame tinklapyje bei „YouTube“.

Kunigas teigė, jog Šėtonas jam asmeniškai siunčia trumpąsias žinutes į telefoną, jog naktimis beldžia į duris, laiko jį lovoje už kojos ir nuolat graso užmušti, bet nepajėgia to padaryti, nes Dievas jį apsaugo.

Kunigas tvirtina, jog sugeba pasakyti kiek piktųjų dvasių apsėda ligonį, mat dvasios pačios jam tai išduodančios. Vieną moterį esą buvo apnikę net du šimtai keturiasdešimt dvasių, o kai šių paklausė, kodėl, atsakė, jog todėl, kad moteris mėgo skaityti knygas apie Harį Poterį.

Minėtų knygų autorę, britę J.K. Rowling kunigas įvardijo esant Šėtono pasiuntine. Šėtono apsėstais kunigas vadino net homeopatinių vaistų mėgėjus ir vegetarus.

M.Olszevskis gyrėsi, jog vieną vegetarę išgydė per jėgą jai į burną įgrūsdamas gabaliuką kumpio, po ko piktoji dvasia esą klykdama išskrido iš moters. Kunigas teigė, jog per jo vykdomus egzorcizmo seansus ligoniai skraido ore, spjaudosi stiklais, o velnias nuplėšo rūbus.

Egzorcizmo mokslus Vatikane baigęs 29 metų būdamas M.Olszewskis tapo jauniausiu egzorcistu Lenkijoje. Iš pasiturinčios šeimos kilęs, jaunystėje žavėjęsis karate ir net patekęs į šalies rinktinę, M.Olszewskis studijavo aplinkosaugą, turėjo merginą ir planavo kurti šeimą.

Kunigu tapti nusprendė per avarijoje žuvusios pusseserės laidotuves, po ko išmetė į šiukšlyną visus karatė trofėjus. Kadangi vaikinas buvo socialiai labai aktyvus, dar mokykloje suorganizavo rajono moksleivių parlamentą, vyskupai pasiūlė jam telkti katalikišką jaunimą ir pasiuntė tobulintis į Vatikaną.

Vatikanas M.Olszewskį paaukštino paskirdamas jį Lenkijoje eiti gailestingumo misionieriaus pareigas. M.Olszewskis formaliai sustabdė savo egzorcistinę veiklą ir tapo Naujosios evangelizacijos centro prie Vyskupų konferencijos vadovu.

M.Olszevskiui buvo patikėta skleisti tikėjimą jaunimui per internetinę bei mobilią žiniasklaidą, ir šis tokiai užduočiai įsteigė „Profet“ įmonę. Po laimėto dabartinio konkurso kunigas pareiškė, jog kurs specialų centrą smurto aukoms padėti, ir neslepia manantis, jog jo radijuje skambanti religinė muzika bei biblijos žodžiai turi gydomą galią.

Į žurnalistų užklausimus, ar smurto aukoms nebus siūloma ir egzorcistų pagalba, kunigas neatsakė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.