Dukra padavė mamą į teismą už anūkų nuotraukų publikavimą socialiniuose tinkluose

Nyderlandų teismas pareikalavo, kad moteris ištrintų iš savo „Facebook“ paskyros anūkų nuotraukas dėl to, kad jas publikavo be vaikų mamos sutikimo.

 Moters dukra prašė savo mamos, kad iš „Facebook“ ir „Pinterest“ paskyrų ji ištrintų anūkų nuotraukas, tačiau, jai nepaklausius, šeimos ginčas atsidūrė teisme.  <br> 123rf asociatyvi nuotr.
 Moters dukra prašė savo mamos, kad iš „Facebook“ ir „Pinterest“ paskyrų ji ištrintų anūkų nuotraukas, tačiau, jai nepaklausius, šeimos ginčas atsidūrė teisme.  <br> 123rf asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-05-27 15:42

Moters dukra prašė savo mamos, kad iš „Facebook“ ir „Pinterest“ paskyrų ji ištrintų anūkų nuotraukas, tačiau, jai nepaklausius, šeimos ginčas atsidūrė teisme.

Vaikų nuotraukų publikavimas socialiniuose tinkluose, kaip teigia jų mama, „gana smarkiai pažeidžia jų privatumą“.

Teismas sutiko, kad, remiantis Bendruoju duomenų apsaugos reglamentu, senelė išties neturėjo teisės publikuoti nuotraukas.

Šios taisyklės paprastai negalioja asmeninėms nuotraukoms šeimoms, tačiau, šiuo atveju, senelė nuotraukas padarė matomas visiems be mamos sutikimo – mama legaliai turi autoritetą ir gali spręsti kokie jos nepilnamečių vaikų duomenys gali būti publikuojami.

Be to, kaip teigia teismas, publikuodama nuotraukas socialiniame tinkle senelė padarė jas prieinamas didesnei auditorijai.

„Socialiniame tinkle „Facebook“ publikuotos nuotraukos gali būti naudojamos trečiųjų asmenų“, – teigiama teismo sprendime.

Senelė privalo ištrinti nuotraukas iš savo socialinio tinklų per 10 dienų. Jei ji to nepadarys, ji privalės mokėti 50 eurų už kiekvieną papildomą dieną, kurią nuotraukos vis dar yra internete. Maksimali bausmė galėtų būti 1000 eurų.

Moters dukra prašė, kad jos mama turėtų sumokėti 250 eurų už kiekvieną dieną, jei nuotraukos būtų neištrintos.

Bendrasis duomenų apsaugos reglamentas įsigaliojo 2018 metais. Šis reglamentas suteikia žmonėms daugiau kontrolės dėl jų asmeninių duomenų ir priverčia kompanijas užtikrinti, kad jų surenkama informacija yra saugoma atitinkamai.

Parengta pagal CNN inf.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.