Maskvoje A. Navalnui iškelta baudžiamoji byla dėl karo veterano šmeižto

Maskvos tyrėjai iškėlė baudžiamąją bylą Rusijos opozicijos lyderiui Aleksejui Navalnui dėl šmeižto Antrojo pasaulinio karo veterano Ignato Artemenkos atžvilgiu, pirmadienį pranešė Tyrimų komiteto spaudos tarnyba.

 Maskvos tyrėjai iškėlė baudžiamąją bylą Rusijos opozicijos lyderiui Aleksejui Navalnui dėl šmeižto Antrojo pasaulinio karo veterano Ignato Artemenkos atžvilgiu, pirmadienį pranešė Tyrimų komiteto spaudos tarnyba.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Maskvos tyrėjai iškėlė baudžiamąją bylą Rusijos opozicijos lyderiui Aleksejui Navalnui dėl šmeižto Antrojo pasaulinio karo veterano Ignato Artemenkos atžvilgiu, pirmadienį pranešė Tyrimų komiteto spaudos tarnyba.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 15, 2020, 7:07 PM

A. Navalnas įtariamas šmeižtu, sakoma Tyrimų komiteto Maskvos vyriausiosios valdybos pareiškime.

Pasak tyrėjų, „viename iš federalinių informacinių šaltinių buvo patalpintas filmukas, kuriame Antrojo pasaulinio karo dalyvis Ignatas Artemenka išsakė savo poziciją dėl RF konstitucijos pataisų“.

„Nustatyta, kad 2020 metų birželio 2 dieną Navalnas savo paskyrose socialiniuose tinkluose patalpino šį filmuką ir paskelbė komentarą, kuriame buvo žinomai melagingos informacijos, pažeidusios Artemenkos garbę ir orumą“, – teigiama pranešime spaudai.

Tyrėjų manymu, „Navalnas taip siekė išplatinti šmeižtą plačiam asmenų ratui“.

Pranešime sakoma, kad tyrėjai aiškinasi visas įvykio aplinkybes, tačiau nepatikslinama, apie kokius konkrečius A. Navalno pareiškimus kalbama.

Maskvos prokuratūra savo ruožtu nurodė, kad laisvės atėmimo bausmė už minėto baudžiamojo kodekso straipsnio pažeidimą nenumatyta. Už tai gresia piniginė bauda iki 1 mln. rublių (12,7 tūkst. eurų) arba iki 240 val. viešųjų darbų.

Liepos 1-ąją Rusijoje turi įvykti balsavimas dėl konstitucinių pataisų, galinčių atverti prezidentui Vladimirui Putinui kelią valdyti šalį iki 2036-ųjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.