Slovėnijos ministras sulaikytas dėl įtariamų pažeidimų perkant apsaugos priemones

Slovėnijos vidaus reikalų ministras antradienį atsistatydino, o ekonomikos reikalų ministras buvo sulaikytas atliekant tyrimą dėl įtariamų pažeidimų įsigyjant apsauginę įrangą dėl naujojo koronaviruso pandemijos.

 Slovėnijos vidaus reikalų ministras antradienį atsistatydino, o ekonomikos reikalų ministras buvo sulaikytas atliekant tyrimą dėl įtariamų pažeidimų įsigyjant apsauginę įrangą dėl naujojo koronaviruso pandemijos.<br> PA Images/Scanpix nuotr.
 Slovėnijos vidaus reikalų ministras antradienį atsistatydino, o ekonomikos reikalų ministras buvo sulaikytas atliekant tyrimą dėl įtariamų pažeidimų įsigyjant apsauginę įrangą dėl naujojo koronaviruso pandemijos.<br> PA Images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 1, 2020, 10:31 AM, atnaujinta Jul 1, 2020, 12:52 PM

Skelbdamas apie savo atsistatydinimą vidaus reikalų ministras Alešas Hojsas sakė, kad apie šį tyrimą iki šiol nieko nežinojo ir kad apie jį buvo informuotas tik antradienį. Ministras tvirtino, kad tokiu būdu siekiama jį sukompromituoti ir sužlugdyti dabartinę keturių partijų centro dešiniąją koalicinę vyriausybę.

„Manau, tai yra politiškai motyvuoti veiksmai“, – sakė A. Hojsas. Jis pridūrė, kad policijos vadovas taip pat atsistatydino, protestuodamas dėl tyrimo, kuris, anot ministro, esąs šalies policijos specialiojo padalinio iniciatyva.

Slovėnijos žiniasklaida pranešė apie daugelį numanomų pažeidimų įsigyjant apsaugos priemones ir respiratorius tuojau po naujos centro dešiniosios vyriausybės paskyrimo kovo mėnesį.

Pranešimuose sakoma, kad ekonomikos reikalų ministras Zdravko Počivalšekas demonstravo palankumą kai kurioms bendrovėms, nors šios negalėjo pasiūlyti tinkamų priemonių. Z. Počivalšekas savo ruožtu tvirtina niekuo nenusižengęs.

Antradienį specialusis policijos specialiojo padalinio pareigūnai atliko kratas keliuose namuose, vykdydami „tyrimą dėl įtariamų pažeidimų užsakant ir įsigyjant apsaugos priemones“, sakoma tarnybos pranešime.

Policija nepaminėjo Z. Počivalšeko, bet A. Hojsas sakė buvęs informuotas, kad ekonomikos reikalų ministras sulaikytas.

Slovėnijos žiniasklaida pranešė, kad vėliau antradienį Z. Počivalšekas buvo paleistas.

Premjeras Janezas Janša nuo atėjimo į valdžią įvedė griežtų karantino priemonių, kad būtų suvaldytas koronavirusinės infekcijos protrūkis. Jo vyriausybė pradėjo pirkti apsaugos priemonės ir respiratorius, tvirtindama, kad ankstesnė vyriausybė paliko šalį nepasiruošusią pandemijai.

J. Janša antradienį pasmerkė policijos specialiojo padalinio „dvejopus standartus“ ir „selektyvų požiūrį“. Anot jo, policija kitų panašių incidentų tirti nesiėmė.

Liublianoje du mėnesius tūkstančiai protestuotojų kiekvieną penktadienį rinkdavosi pareikšti pasipiktinimo dėl apsaugos priemonių pirkimo skandalo, taip pat dėl vyriausybės spaudimo ją kritikuojančiai žiniasklaidai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?