Meksikos priklausomybės ligų centre užpuolikai nužudė 24 žmones

Meksikos centrinėje Gvanachuato valstijoje trečiadienį į narkomanų reabilitacijos centrą įsiveržę ginkluoti asmenys nužudė mažiausiai 24 žmones ir dar septynis sužeidė, pranešė vietos pareigūnai.

 Meksikos centrinėje Gvanachuato valstijoje trečiadienį į narkomanų reabilitacijos centrą įsiveržę ginkluoti asmenys nužudė mažiausiai 24 žmones ir dar septynis sužeidė, pranešė vietos pareigūnai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Meksikos centrinėje Gvanachuato valstijoje trečiadienį į narkomanų reabilitacijos centrą įsiveržę ginkluoti asmenys nužudė mažiausiai 24 žmones ir dar septynis sužeidė, pranešė vietos pareigūnai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 2, 2020, 7:59 AM, atnaujinta Jul 2, 2020, 11:09 AM

Remiantis preliminaria informacija, užpuolikai „įsiveržė į centrą, privertė (aukas) sugulti ant žemės ir jas nušovė“, sakė Irapuato miesto viešojo saugumo sekretorius Pedro Cortesas.

„Gavome pranešimų, kad (ginkluoti) asmenys atvyko raudonos spalvos transporto priemone; daugiau jokios informacijos kol kas nėra. Preliminariais duomenimis, 24 žmonės žuvo ir dar septyni buvo sužeisti“, – sakė jis.

Pareigūnai bando identifikuoti užpuolikų transporto priemonę, pridūrė P. Cortesas.

Irapuato administracijos pranešime sakoma, kad trijų sužeistųjų būklė sunki, bet per šį užpuolimą niekas nebuvo pagrobtas. Miesto valdžia nurodė, kad reabilitacijos centras liks izoliuotas, kad būtų galima atlikti tyrimą.

Irapuatas yra į šiaurės vakarus nuo sostinės Meksiko, Gvanachuato valstijoje, kurią krečia organizuotas nusikalstamumas ir smurtas.

Gvanachuatas yra vienas pagrindinių Meksikos pramonės centrų, čia veikia kelios didelės automobilių gamyklos. Ši veikla drauge su svarbia energetikos infrastruktūra pritraukė nusikalstamų susivienijimų, įskaitant kelis galingus kartelius, užsiimančius narkotikų prekyba, turto prievartavimu ir žmonių grobimu.

Valstijos gubernatorius Diego Sinhue per tviterį pareiškė užuojautą dėl pastarojo incidento ir pridūrė, kad „būtinas koordinuotas federalinių ir valstijos tarnybų įsitikišimas – tai vienintelis būdas sėkmingai išspręsti šią padėtį“.

Birželio 21 dieną Meksikos pareigūnai pranešė areštavę 26 įtariamus Santa Rosa de Limos narkotikų kartelio narius, kai Selajos, Salamankos ir Viljagrano miestuose padegtais automobiliais buvo blokuoti keli keliai.

Tąsyk šalies prezidentas Andresas Manuelis Lopezas Obradoras (Andresas Manuelis Lopesas Obradoras) pareiškė, kad jo vyriausybė neleis šalyje įsiviešpatauti anarchijai ir netvarkai.

Keliomis dienomis anksčiau Selajos mieste ginkluotų asmenų grupė nužudė šešis tos pačios šeimos narius, įskaitant vieną nepilnametį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.