D. Trumpo palankumo sulaukusi JAV gydytoja skleidė keistus įsitikinimus

Viena Hjustone dirbanti gydytoja, girianti hidroksichlorokviną kaip stebuklingą vaistą nuo koronaviruso socialiniuose tinkluose staigiai išplitusiame vaizdo įraše, kuriuo savo tviterio paskyroje pasidalijo net ir JAV prezidentas Donaldas Trumpas, teigia, kad ginekologinius sutrikimus lemia lytiniai santykiai su piktosiomis dvasiomis, ir tiki, kad Amerikos vyriausybė yra užvaldyta „reptilijų“.

​Viena Hjustone dirbanti gydytoja, girianti hidroksichlorokviną kaip stebuklingą vaistą nuo koronaviruso socialiniuose tinkluose staigiai išplitusiame vaizdo įraše, kuriuo savo tviterio paskyroje pasidalijo net ir JAV prezidentas Donaldas Trumpas, teigia, kad ginekologinius sutrikimus lemia lytiniai santykiai su piktosiomis dvasiomis, ir tiki, kad Amerikos vyriausybė yra užvaldyta „reptilijų“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
​Viena Hjustone dirbanti gydytoja, girianti hidroksichlorokviną kaip stebuklingą vaistą nuo koronaviruso socialiniuose tinkluose staigiai išplitusiame vaizdo įraše, kuriuo savo tviterio paskyroje pasidalijo net ir JAV prezidentas Donaldas Trumpas, teigia, kad ginekologinius sutrikimus lemia lytiniai santykiai su piktosiomis dvasiomis, ir tiki, kad Amerikos vyriausybė yra užvaldyta „reptilijų“.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 29, 2020, 11:05 AM

Didžiulio susidomėjimo sulaukusi šeimos gydytojos Stellos Immanuel kalba atkreipė dėmesį į mažai žinomą grupę, pasivadinusią „America's Frontline Doctors“ („Amerikos priešakinės linijos gydytojai“), regis, susitelkusi propaguoti plačiai vartojamą antimaliarinį preparatą kaip vaistą nuo koronavirusinės infekcijos COVID-19.

„Niekas neturi sirgti. Šis virusas turi vaistą – jis vadinasi hidroksichlorokinas“, – pirmadienį šaukė S. Immanuel, stovėdama ant Aukščiausiojo Teismo rūmų Vašingtone laiptų, atvykusį į vadinamąjį „Baltųjų chalatų susitikimą“, organizuotų panašių pažiūrų gydytojų.

Prasidėjus COVID-19 pandemijai mokslininkai stengėsi išsiaiškinti, ar hidroksichlorokvino antivirusinės savybės iš tikrųjų gali būti pasitelktos kovai su naujuoju koronavirusu SARS-CoV-2.

Iki šiol visi atlikti dideli klinikiniai tyrimai rodo, kad šis preparatas nėra veiksmingas vaistas nuo koronavirusinės infekcijos, o pagrindinės JAV sveikatos apsaugos tarnybos nutarė riboti jo vartojimą dėl potencialios žalos širdžiai.

Tačiau S. Immanuel teigė, kad visi 350 pacientų, kuriems ji skyrė šio preparato – įskaitant žmones, sergančius kitomis sunkiomis lėtinėmis ligomis – išgyveno. Ji taip pat sakė, kad hidroksichlorokvino poveikis toks stiprus, jog jį vartojant nereikia dėvėti apsauginių kaukių ir laikytis karantino priemonių.

Jos vaizdo įrašu pasidalijo D. Trumpas, jo prezidento sūnus Donaldas Trumpas jaunesnysis pakomentavo, kad šį pranešimą „būtina pasižiūrėti“. Tačiau šis vaizdo įrašas buvo pašalintas iš „Facebook“, „Twitter“ ir „YouTube“ platformų kaip skleidžiantis dezinformaciją.

Vėliau paklaustas vieno žurnalisto apie sprendimą pasidalyti šiuo vaizdo įrašu prezidentas atsakė: „Pagalvojau, kad jos balsas yra svarbus balsas, bet nieko apie ją nežinau.“

Debatai dėl hidroksichlorokvino įgijo politinį atspalvį, nes D. Trumpas ir kai kurie kiti konservatyvių pažiūrų JAV veikėjai uoliai palaikė šio preparato vartojimą gydant COVID-19.

Tuo metu S. Immanuel ir jos bendraminčių pastangos, apie kurias pirmiausiai išsamų straipsnį paskelbė portalas „The Daily Beast“, pabrėžė, kiek toli pasiryžę žengti preparato šalininkai.

Dešinioji politinė grupė

„America's Frontline Doctors“ tinklalapis buvo įregistruotas vos prieš 12 dienų, o antradienio popietę ši svetainė buvo išjungta.

Dešiniojo sparno politinė grupė „Arbatėlės patriotai“ („Tea Party Patriots“), remiama turtingų respublikonų, paskelbė savo tinklalapyje organizavusi gydytojų sąskrydį Vašingtone.

Įdėmiau pasidomėjus S. Immanuel tinklalapiu, dabar prieinamu tik per svetainių archyvinių kopijų naršyklę, taip pat jos „YouTube“ puslapiu, paaiškėjo, kad ši gydytoja reiškia įvairiausius keistus ir nemoksliškus įsitikinimu.

Tarp jų yra pareiškimų, kad „įkyrios dvasios“ dažnai užsiima „astraliniu seksu“ su moterimis, ir dėl to išsivysto „ginekologinių problemų, santuokos sutrikimų, persileidimų“ ir panašių dalykų.

2015 metais paskelbtame vaizdo įraše S. Immanuel, vadovaujanti religinei grupei „Fire Power Ministries“, tvirtino: „Tarp šią valstybę valdančių žmonių esama netgi nežmonių“, ir pridūrė, kad šie veikėjai yra „reptilijų dvasios“, kurios yra „pusiau žmonės, pusiau ateiviai“.

Tame pačiame vaizdo įraše gydytoja piktinasi „nežemiškos DNR“, esą atsiradusios iš žmonių kryžminimosi su demonais, vartojimu gydant ligonius.

Tarp kitų jos pykčio taikinių buvo gėjų santuokos, anot S. Immanuel, sudarysiančios sąlygas suaugusiesiems tuoktis su vaikais.

1965 metais gimusi S. Immanuel medikės kvalifikaciją įgijo Nigerijoje veikiančiame Kalabaro universitete ir turi galiojančią gydytojos licenciją, rodo informacija, pateikiama Teksaso medicinos valdybos.

Kai „Facebook“ ištrynė anksčiau minėtą vaizdo įrašą, S. Immanuel perspėjo, kad bendrovės serveriai pradės gesti, jeigu įrašas nebus atkurtas.

„Jeigu mano puslapis negrįš, face book (sic) bus išjungtas Jėzaus vardu“, – per tviterį parašė ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu