S. Cichanouskaja paskelbė naują vaizdo įrašą: kviečia protestuoti ir dėkoja streikuojantiems

Lietuvoje esanti Sviatlana Cichanouskaja socialiniame tinkle „YouTube“ išplatino naują vaizdo įrašą, kuriame kvietė Baltarusijos gyventojus savaitgalį vėl rinktis į taikius protestus.

Sviatlana Cichanouskaja.<br>TASS/Scanpix nuotr,
Sviatlana Cichanouskaja.<br>TASS/Scanpix nuotr,
Sviatlana Cichanouskaja.<br>Scanpix nuotr.
Sviatlana Cichanouskaja.<br>Scanpix nuotr.
Sviatlana Cichanouskaja.<br>AP/Scanpix nuotr.
Sviatlana Cichanouskaja.<br>AP/Scanpix nuotr.
Sviatlana Cichanouskaja.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Sviatlana Cichanouskaja.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Sviatlana Cichanouskaja.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Sviatlana Cichanouskaja.<br>TASS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Aug 14, 2020, 12:22 PM, atnaujinta Aug 14, 2020, 2:03 PM

„Mes padarėme neįmanomą. Dar prieš pusmetį niekas netikėjo, kad baltarusiai sugebės susivienyti ir pasakys „ne“ senai valdžiai. Bet tai įvyko. Mes atėjome į rinkimų apylinkes ir parodėme savo apsisprendimą – vadovaujantis įstatymu, taikiai ir išdidžiai“, – kalbėjo S. Cichanouskaja.

Politikė dėkojo visiems greta jos esantiems ir dirbusiems žmonėms. Ji padėkojo kiekvienam rinkėjui, kuris savo balsą atidavė už permainas.

Opozicijos veidu tapusi politikė kvietė miestų merus inicijuoti naujus protestus. Ji smerkė smurtą gatvėse ir dėkojo pareigūnams, kurie nesiėmė jėgos prieš paprastus žmones.

„Baltarusiai daugiau niekada nenorės gyventi su ankstene valdžia, jos pergale dauguma netiki. Mes visada kalbėjome apie tai, kad savo apsisprendimą reikia ginti tik įstatymo numatytomis priemonėmis, nenaudojant jėgos. O valdžia taikų gyventojų išėjimą į gatves paverte kruvina skerdykla.

Situacija kritinė. Aš skausmu žiūriu į tai, kas mūsų dienomis vyksta pastarosiomis dienomis. Man, o esu įsitikinusi, kad ir kiekvienam iš mūsų, permainų šalininkui, žmogaus gyvybė – svarbiausia.

Mes privalome sustabdyti prievartą Baltarusijos miestuose. Kviečiu valdžią nutraukti smurtą ir eiti į dialogą. Prašau visų miestų merus rugpjūčio 15 d. ir 16 d. tapti taikių masinių susirinkimų organizatoriais kiekviename mieste“, – kalbėjo S. Cichanouskaja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.